Γάζα: Ξεπερνούν τους 1000 οι νεκροί – Στο κενό οι προσπάθειες εκεχειρίας


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς παραβίασε την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα που πρότεινε η ίδια.

Σε άλλη του συνέντευξη στο "Fox News Sunday", ο Νετανιάχου είπε ότι η Χαμάς έχει παραβιάσει πέντε εκεχειρίες τις οποίες είχε δεχτεί και εφαρμόσει το Ισραήλ.

Νωρίτερα οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

"Σε απάντηση στην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του λαού μας και τη συγκυρία του Ιντ (σ.σ το Ιντ αλ Φιτρ σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού), συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων αντίστασης να υιοθετηθεί μία 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, που θα ξεκινήσει σήμερα από τις 14:00 μμ", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Καμία αντίδραση από το Ισραήλ δεν είχε εκφραστεί, το οποίο νωρίτερα σήμερα είχε ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Γάζα ύστερα από τη ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ.

Πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.



Πηγή: ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27/07/2014 - 19:41