Γάζα: Παράταση εκεχειρίας για 72 ώρες

Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συμφώνησαν σε μια παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για άλλες 72 ώρες, δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους Αιγύπτιους μεσολαβητές στο Κάιρο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε περίπου 45 λεπτά προτού να λήξει η κατάπαυση του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Ένα στέλεχος της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για μια προσωρινή εκεχειρία, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια πιο μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός.

Προηγουμένως αναφέρθηκε από την ισραηλινή αστυνομία ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προσγειώθηκε στο έδαφος του Ισραήλ, παραβιάζοντας την τριήμερη εκεχειρία, δύο ώρες πριν από τη λήξη της.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι η ρουκέτα έπεσε κοντά στην παραλιακή πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Αυτός ήταν ο πρώτος πύραυλος που εκτοξεύεται από τη Γάζα αφού τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία των 72 ωρών, τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Διαψεύδει η Χαμάς εκτόξευση ρουκέτας

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Σάμι Άμπου Ζούχρι τόνισε ότι η Χαμάς "διαψεύδει ότι εκτοξεύτηκε οποιοσδήποτε πύραυλος εναντίον του κατακτητή (σ.σ. του Ισραήλ) απόψε", δύο ώρες προτού να λήξει η εκεχειρία και ενώ στο Κάιρο συνεχίζονταν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για την παράτασή της, μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54