Εξηγήσεις για το χάος στις αερομεταφορές ζητεί ο υπουργός Μεταφορών Φωτογραφία REUTERS

Βρετανία: Προς αποκατάσταση η εναέρια κυκλοφορία μετά το χάος - Εξηγήσεις ζητεί ο υπουργός Μεταφορών

Αναστάτωση επικράτησε σε όλη την Ευρώπη την Παρασκευή, όταν ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε και δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστέρηση.
Η εναέρια κυκλοφορία στη Μεγάλη Βρετανία θα αρχίσει να αποκαθίσταται πλήρως μέσα στο επόμενο δίωρο, μετά το αλαλούμ το οποίο επικράτησε από διακοπή ρεύματος που αποσυντόνισε τον κεντρικό υπολογιστή ελέγχου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος του σώματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας NATS.

Εξηγήσεις για το χάος στις αερομεταφορές ζητεί ο υπουργός Μεταφορών

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το χάος που επικράτησε την Παρασκευή στις αεροπορικές μεταφορές στη Βρετανία ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Πάτρικ Μακλάφλιν, ο οποίος απαίτησε εξηγήσεις.

Τα προβλήματα σημειώθηκαν λόγω ενός προβλήματος στα συστήματα πληροφορικής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στο κέντρο διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας της NATS στη νότια Αγγλία.

«Οποιοδήποτε πρόβλημα στο σύστημα αεροπορικών μεταφορών μας είναι ζήτημα που εγείρει έντονη ανησυχία, ιδίως αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ πλησιάζουμε την εποχή των εορτών», υπογράμμισε ο Μακλάφλιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
«Τα προβλήματα αυτής της κλίμακας είναι απλά απαράδεκτα και ζήτησα από τη NATS μια πλήρη εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα». «Θέλω επίσης να πληροφορηθώ ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να προληφθεί η επανάληψη ενός τέτοιου γεγονότος», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12/12/2014 - 23:08