Γαλλία: Αιματηρή επίθεση σε εργοστάσιο από ισλαμιστή

Αιματηρή επίθεση από άτομο το οποίο έφερε ισλαμιστική σημαία και δήλωνε μέλος του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε το πρωί στο εργοστάσιο Air Products στο Σεν-Κουεντέν-Φαλαβιέ, στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, με τουλάχιστον ένα θύμα, το οποίο αποκεφαλίστηκε από τον δράστη, ενώ πολλοί ακόμη τραυματίσθηκαν.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τη σύλληψη υπόπτου ως δράστη ή έναν εκ των δραστών της επίθεσης.

Ο τελευταίος φέρεται να εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και να στόχευε φιάλες φυσικού αερίου οι οποίες βρίσκονταν εντός του, ώστε να προκαλέσει εκρήξεις.

Ο δράστης φέρεται επίσης να αποκεφάλισε κοντά στην είσοδο της παραγωγικής μονάδας έναν άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν εργαζόταν για την επιχείρηση.

"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ένα ή περισσότερα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εισέβαλαν στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη", δήλωσε πηγή της έρευνας.

"ένα αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε κοντά στο εργοστάσιο, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν το πτώμα μεταφέρθηκε εκεί ή όχι", ανέφερε η πηγή προσθέτοντας ότι εκεί κοντά βρέθηκε επίσης σημαία με αραβικές εγγραφές".

Πηγή των ερευνών δήλωσε ότι ένα κεφάλι καλυμμένο με εγγραφές στα αραβικά βρέθηκε στην περιοχή κρεμασμένο σε συρματόπλεγμα κοντά στο εργοστάσιο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας, ενώ "άμεση κινητοποίηση" των δυνάμεων ασφαλείας και "αυξημένη επαγρύπνηση" σε όλους τους "ευαίσθητους στόχους" στην περιφέρεια της Λυών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

πηγή: www.avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54