Φράκαρε το Λονδίνο από την απεργία στο μετρό

Νυχτερινή λειτουργία του λονδρέζικου μετρό από τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η εταιρεία διαχείρισης, αυξήσεις ζήτησαν λογικά από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις εργοδοσίας - συνδικάτων κατέληξαν σε ναυάγιο. Έτσι η πρώτη γενική απεργία στο μετρό του Λονδίνου από το 2002 ήταν χθες γεγονός. Με ποσοστό συμμετοχής στο 100%, η απεργία καθήλωσε όλο το σύστημα του υπόγειου σιδηρόδρομου, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου έμφραγμα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Με τεράστιες ουρές στις στάσεις των λεωφορείων, κατάμεστους δρόμους, ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια, εκατομμύρια Λονδρέζοι αντιμετώπισαν την κατάσταση "αυτοσχεδιάζοντας" και κρατώντας -ως συνήθως- την ψυχραιμία τους. Γεμάτα λεωφορεία περνούσαν από τις στάσεις χωρίς να μπορούν να ανεβάσουν παρά λιγοστούς επιβάτες. Η εταιρεία λεωφορείων επιστράτευσε 200 επιπλέον οχήματα για να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση, αλλά ούτε αυτά μπόρεσαν να σώσουν την κατάσταση.

Τα αυτοκίνητα κινούνταν αργά στους μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να πάνε στις δουλειές τους περπατώντας.

Ο διευθυντής της London Underground Μάικ Μπράουν υποστήριξε ότι η εταιρεία κατέβαλε "κάθε δυνατή προσπάθεια" για να παρουσιάσει μία "σημαντικά δίκαιη" προσφορά στους εργαζόμενους. Από την πλευρά τους τα συνδικάτα κατηγορούν την εταιρεία ότι δεν λαμβάνει υπόψιν τις συνέπειες της καθιέρωσης νυκτερινής βάρδιας που απειλεί να καταστρέψει την ισορροπία ζωής - εργασίας των εργαζομένων.




πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11/07/2015 - 10:10