Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Κάτι σάπιο πρέπει να υπάρχει στο κράτος της Δανίας, διαφορετικά δεν εξηγείται η πρόταση της κυβέρνησης να κατάσχονται τα υπάρχοντα των αιτούντων άσυλο στη χώρα, ως αντάλλαγμα για την εγκατάσταση και παραμονή τους.

Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ, χωρίς ίχνος ντροπής και με περισσή θρασύτητα ανακοίνωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επιτόπου κατάσχεσης αντικειμένων αξίας των αιτούντων άσυλο, προκειμένου να αποζημιώνεται το κράτος για τη διαμονή, την περίθαλψη και τη μερική τους επιμόρφωση ή εκπαίδευση.

1450384845911


Παρομοίασε, μάλιστα, τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο με τους άνεργους Δανούς που πρέπει να πουλήσουν ένα σημαντικό τμήμα των περιουσιακών τους στοιχείων, προκειμένου να ζητήσουν επιδόματα.

Lars Loekke Rasmussen, Inger Stoejberg


(Η υπουργός Μετανάστευσης μαζί με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Ράσμουσεν)

Και το χειρότερο είναι πως η Δανία πρόκειται να δεχτεί φέτος 20.000 αιτούντες άσυλο ενώ πέρσι είχε δεχθεί 15.000 και το 2016 υπολογίζει ότι ο αριθμός τους θα φθάσει τις 25.000.

Τόσο το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα «Venstre», όσο και το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό κόμμα του Λαού της Δανίας στηρίζουν την απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου Μετανάστευσης, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί και να ισχύσει από τον Φεβρουάριο του 2016.

e3883-foreignersindenmark


Μοναδική εξαίρεση από την κατάσχεση θα αποτελούν, όπως διευκρίνισε η αρμόδια υπουργός, τα αντικείμενα «συναισθηματικής αξίας», όπως βέρες και ρολόγια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι «οι αστυνομικές αρχές θα έχουν το δικαίωμα να ψάχνουν ρούχα και αποσκευές των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, που δεν έχουν άδεια παραμονής στη Δανία, με σκοπό να βρουν και να κατασχέσουν τυχόν τιμαλφή».    

GERMANY-SWEDEN-DENMARK-EUROPE-MIGRANTS


Ο νέος νόμος, που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ορίζει επίσης ότι θα εφαρμόζεται και στα μετρητά, που μπορεί να έχουν μαζί τους οι μετανάστες ή οι αιτούντες άσυλο, εφόσον είναι πάνω από 3.000 κορώνες-περίπου 402 ευρώ.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που μίλησε για το θέμα στην εφημερίδα «Washington Post» δήλωσε ότι «δείχνει τις τρέχουσες πολιτικές που κυριαρχούν πλέον στη Δανία», όμως όπως είπε, δεν είναι απολύτως βέβαιος αν πρόκειται για φάρσα ή για κυβερνητική εξαγγελία.

«Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο δεν φτάνουν στη Δανία με μεγάλα ποσά σε μετρητά και κοσμήματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

denmark-migrants


Η νέα κυβέρνηση της Δανίας είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους της, από τον περασμένο Ιούνιο που εκλέχθηκε, ότι θα σκληρύνει την στάση της απέναντι στην μετανάστευση. Έχει ήδη μειώσει τα επιδόματα στους νεοεισερχόμενους στη χώρα και έχει προσθέσει αυστηρότερα κριτήρια και προϋποθέσεις για την άδεια παραμονής τους.

GettyImages-496812366.0


Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Δανία φέτος, οι πιο πολλοί από αυτούς καθ “οδόν προς τη Σουηδία, αφού ταξίδεψαν με δουλεμπορικά στη Μεσόγειο και μετά σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης έχοντας πάνω τους άλλοτε πλαστά διαβατήρια κι άλλοτε τίποτε ή απλώς τα παιδιά στην αγκαλιά τους.



πηγή insideoutborders.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54