Παρανάλωμα πυρός 57.000 στρέμματα στην Ισπανία

Περίπου 15 δασικές πυρκαγιές μαίνονται στη βορειοδυτική Ισπανία, όπου περισσότερα από 57.000 στρέμματα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός μέσα σε πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, οι πυρκαγιές στην πλειονότητά τους είναι «ύποπτης προέλευσης», καθώς πολλαπλασιάστηκαν με ανησυχητικό τρόπο μέσα σε μερικές ημέρες στη Γαλικία, περιοχή η οποία βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι πρόκειται για εμπρησμούς, καθώς ανακαλύφθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί ενώ πολλαπλές εστίες εμφανίζονταν ταυτόχρονα.

Πηγές από την περιφερειακή διοίκηση αναφέρουν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τους εμπρησμούς «μέχρις ότου η αστυνομία καθορίσει τις αιτίες, αλλά το σίγουρο είναι πως τις τελευταίες ημέρες, διάφοροι εμπρηστικοί μηχανισμοί ανακαλύφθηκαν επιτόπου».

Ωστόσο ανέφερε ότι «πέντε εστίες εμφανίστηκαν, η μία μετά την άλλη, στην κοινότητα Άρμπο (στην επαρχία Ποντεβέντρα) όπου κάηκαν περισσότερα από 15.000 στρέμματα».

Πέντε από τις δεκαπέντε πυρκαγιές μαίνονται ακόμη, με τις τρεις από αυτές να απειλούν κατοικίες. 

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο άλλες δέκα, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη κατασβεστεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.



Πηγή efsyn
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54