Ιταλία:Δύο νεκροί και 39 τραυματίες από τον σεισμό

Δυο είναι οι νεκροί και 39 οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης. 

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Και ο πατέρας της οικογένειας έχει διασωθεί.

Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του μικρού Πασκουάλε, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών. Τα δυο αγοράκια είναι ζωντανά και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινωνούν με τους διασώστες τηλεφωνικώς καθώς έχουν βρει καταφύγιο κάτω απο ένα κρεβάτι. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδάκια.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.  




Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς





ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54