Αυστραλία: Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη που κατήγαγε, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον θα είναι σε θέση να προωθήσει τη νομοθετική του ατζέντα χωρίς να έχει ανάγκη την υποστήριξη ανεξάρτητων. 

Ο συνασπισμός του Μόρισον διέψευσε όλες τις δημοσκοπήσεις και τις προβλέψεις και παρέμεινε στην εξουσία χθες, γεγονός που ο ίδιος περιέγραψε ως εκλογικό θαύμα.

Η εκλογική επιτροπή της Αυστραλίας ενημέρωσε σήμερα ότι ο συνασπισμός του Μόρισον θα καταλάβει 76 έδρες στην αυστραλιανή εθνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από 151 αιρετά μέλη.  Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή εξάλλου, ο κυβερνητικός συνασπισμός προηγείται στην καταμέτρηση των ψήφων που κρίνουν μία από τις τρεις έδρες όπου ακόμη το αποτέλεσμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. 

Ο Άντονι Γκριν, αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου ABC που χαίρει γενικού σεβασμού, εκτίμησε ότι ο συνασπισμός του Μόρισον θα κερδίσει ακόμη μία έδρα, κάτι που θα του επιτρέψει να διαλέξει τον επόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου και να έχει την πλειοψηφία των εδρών.





ΑΠΕ

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54