Τραυματίες και υλικές ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στην Αλβανία

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17:04 το απόγευμα του Σαββάτου και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο στην Αδριατική Θάλασσα, 34 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ. 

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

Από τις δονήσεις, 105 άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. Από αυτούς οι 74 μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στα νοσοκομεία στα Τίρανα και το Δυρράχιο.

Ο υπουργός Άμυνας Ολτα Χάτσκακα, σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, ανακοίνωσε πως 7 κτίρια υπέστησαν ζημίες στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν ρωγμές και ζημιές σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στο Δυρράχιο, στο Φιέρι και στο Ελμπασάν.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν ρωγμές αλλά τα μαθήματα θα συνεχισθούν κανονικά την Δευτέρα

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, ήταν «ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία».

Σημειώνεται ότι πολλοί κάτοικοι δεν επέστρεφαν στα σπίτια τους και παρέμεναν στους δρόμους, φοβούμενοι νέες ισχυρές δονήσεις. 





πηγή ΕΦ.ΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54