Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

Νεκρή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικα μέσα ενημέρωσης η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Όπως έγινε γνωστό ότι 24χρονος που επιχείρησε να μπει στο Καπιτώλιο, ύστερα από αναρρίχηση και πτώση από ικριώματα, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά., ενώ η κατάστασή του είναι κρίσιμη.


   Ο απερχόμενος πρόεδρος Tραμπ  ζήτησε από τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους «ειρηνικά», τους παρότρυνε να θυμούνται «αυτή την ημέρα για πάντα. «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όταν μια ιερή μεγαλειώδης εκλογική νίκη απομακρύνεται τόσο ανεπιθύμητα και με τόση κακία από τους μεγάλους πατριώτες που έχουν υποστεί κακή και άδικη μεταχείριση τόσο καιρό. Πηγαίνετε σπίτι με αγάπη και ειρήνη. Θυμηθείτε αυτήν την ημέρα για πάντα!», έγραψε στο Twitter o Τραμπ.

  Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον

Οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον και ζητούν από τους υποστηρικτές του Τραμπ να επιστρέψουν σπίτια τους


  Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης   και σε   ιστοσελίδες όπως το Gab και το Parler, είχαν προαναγγείλει την  εισβολή στο Καπιτώλιο.  Σύμφωνα με πηγές των New York Times, στο Gab είχε προαναγγελθεί και η επίθεση στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έθεσαν ως υποψήφιο στόχο τον Μαίκ Πένς.  Η αντίδραση των τεχνολογικών κολοσσών του Facebook και του Τwitter ,που υπονομεύουν και ελέγχουν την πληροφόρηση  ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα,   είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβουν αρκετές  δημοσιεύσεις από τις παραπάνω ιστοσελίδες , ενώ όπως τονίζει η Renne DiRest, ερευνήτρια του Στάνφορντ «οι διαδηλωτές που σχημάτισαν τον όχλο στο Καπιτώλιο, οργανώθηκαν για καιρό σε ψηφιακές κοινότητες πιστεύοντας στην εκλογική νοθεία και στην κλοπή των εκλογών. Είναι πεπεισμένοι πως έχουν δίκιο και αυτή ήταν η απόδειξη»

Αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συνεδριάσή τους τα μέλη του Κογκρέσου. ΗΠΑ – Πελόζι : Νέα συνεδρίαση απόψε για την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν – Διασώθηκαν οι ψήφοι των εκλεκτορων . Με επιστολή της στους συναδέρφους της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε την απόφαση των επικεφαλής του Κογκρέσου για επανεκκίνηση της συνεδρίασης επικύρωσης της εκλογής Τζο Μπάιντεν, μέσα στις επόμενες ώρες, μόλις επιβεβαιωθεί ότι το Καπιτώλιο είναι «ελεύθερο να χρησιμοποιηθεί».



Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter, o γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλεϊ από το Όρεγκον επιβεβαίωσε πως οι ψήφοι του εκλεκτορικού σώματος διασώθηκαν λίγο πριν πέσουν στα χέρια του μαινόμενου όχλου, που εισέβαλε νωρίτερα στο Καπιτώλιο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54