Ισραήλ – Χαμάς: Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι άστεγοι στη Γάζα με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται

Το Ισραήλ επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στο κέντρο και στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ακόμα και στις περιοχές που θεωρούνται «ασφαλείς».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί, ενώ νέες διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 70% των σπιτιών στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο είναι οι άστεγοι.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου αφού οι IDF πραγματοποίησαν νέα χτυπήματα σε Λίβανο και Συρία ως «απάντηση» σε επιθέσεις μαχητών, όπως της Χεζμπολάχ. Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

09:00 Νέες φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

 

08:53 Πάνω από 25 Παλαιστίνιοι νεκροί στην κεντρική Γάζα μετά από ισραηλινές επιθέσεις

Σύμφωνα με το WAFA, περισσότεροι από 25 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από το βράδυ του Σαββάτου έως χθες το βράδυ, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές στους προσφυγικούς καταυλισμούς Νουσεϊράτ και αλ-Μαγκάζι, καθώς και στην περιοχή Αλ-Ζαουάιντα στην κεντρική Γάζα και στη Ράφα στα νότια.

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές στη Γάζα.

08:44 Επίθεση σε αμερικάνικη βάση στην ανατολική Συρία με τρία drones

Σύμφωνα με συριακές πηγές που επικαλείται ο Τζακ Χούρι της Haaretz, αμερικάνικη βάση στην ανατολική Συρία δέχθηκε επίθεση νωρίς το πρωί της Κυριακής από τρία drones.

Με βάση τις αναφορές, τα drones χτύπησαν τους στόχους τους.

08:34 Το USS GRAVELY κατέρριψε δύο πυραύλους μετά από επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην νότια Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, το USS GRAVELY κατέρριψε δύο πυραύλους που είχαν εκτοξευτεί από τους Χούθι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πλοίο MAERSK HANGZHOU χτυπήθηκε από πύραυλο, αλλά συνέχισε το ταξίδι του, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

08:25 Για 86η ημέρα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα, χωρίς να φαίνεται πώς μπορεί να μπει ένα τέλος

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Δυτική Όχθη, με τον φόβο της κλιμάκωσης και εξάπλωσης του πολέμου να παραμένει.

Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ

Πηγή: in.gr