Live: Οι IDF άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια

Τον 6ο μήνα διανύει η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με την Κνεσέτ να εγκρίνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, που προβλέπει μεγάλη αύξηση των δαπανών για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις  επιδρομές σε όλη τη Γάζα, με τις ΗΠΑ να εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν μια «περιορισμένη επιχείρηση» των IDF στη Ράφα για να κυνηγήσουν στόχους υψηλής αξίας της Χαμάς.

Τουλάχιστον 31.272 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.024 τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Δείτε live

Δείτε τις εξελίξεις στο in

09:15 Συγγενείς ομήρων απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο του Τελ Αβίβ

Τουλάχιστον 40 συγγενείς ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ayalon στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί.

Το πλήθος των διαδηλωτών φώναζε «Συμφωνία τώρα» και «Τις θέλουμε ζωντανές, όχι σε φέρετρα», ενώ κρατούσε φωτογραφίες 19 γυναικών που πιστεύεται ότι  εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

 

09:00 Συμπληρωματικό προϋπολογισμό πολέμου ενέκρινε η Κνεσέτ

Η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε χθες Τετάρτη συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, που προβλέπει μεγάλη αύξηση των δημοσίων δαπανών για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, που εισήλθε την περασμένη εβδομάδα στον έκτο του μήνα.

Ο νόμος για τα δημόσια οικονομικά υιοθετήθηκε με τις ψήφους 62 μελών της Κνέσετ. Μειοψήφησαν 55, που τον καταψήφισαν.

«Εξαιτίας των δαπανών που συνδέονται με τον πόλεμο (…) το όριο των δαπανών αυξάνεται κατά 70,4 δισεκ. σέκελ (17,6 δισεκ. ευρώ), ή κατά 14,55% σε σύγκριση με αυτόν (σ.σ. τον προϋπολογισμό) που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2023», εξήγησε το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Μέσω X (του πρώην Twitter), ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, βαρόνος της άκρας δεξιάς, εξήρε τον «προϋπολογισμό πολέμου». «Μαζί θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε.

Η Κνέσετ είχε ήδη εγκρίνει τον Δεκέμβριο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2023, που προέβλεπε νέες πιστώσεις για τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

08:45 Πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν επισιτιστική βοήθεια άνοιξαν οι IDF

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν και πάλι πυρ εναντίον Παλαιστινίων που περιμένουν επισιτιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 83, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ βομβάρδισε ένα κέντρο διανομής τροφίμων του ΟΗΕ στη νότια πόλη της Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους του προσωπικού της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

 08.30 Θερίζει η πείνα στη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η  κατάσταση στον πολιορκημένο θύλακα είναι καταστροφική.

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ.

Πηγή: in.gr