Αυστραλία / Ηγετικός παράγοντας της ισραηλινής ακροδεξιάς που επικαλέστηκε τον Χίτλερ για να δικαιολογήσει την γενοκτονία στη Γάζα, θα μιλήσει σε εκδήλωση

Ένας ακροδεξιός Iσραηλινός πρώην βουλευτής και νυν ηγετικός παράγοντας του φανατικού εθνικιστικού πολιτικού φάσματος, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Χίτλερ για να τεκμηριώσει την γενοκτονία σε βάρος των Παλαστινίων στην Γάζα, έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αυστραλιανή Εβραϊκή Ένωση αυτή την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο Moshe Feiglin θα μιλήσει σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Israel 2024 and Beyond» το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ένωσης.

Σε ένα βίντεο που διαμοιράστηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Feiglin δήλωσε: «Όπως είπε ο Χίτλερ, “δεν μπορώ να ζήσω αν μείνει ένας Εβραίος”, εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ αν ένας ισλαμοναζί παραμείνει στη Γάζα».

Πρόσθεσε ότι θέλει να «μετατρέψει τη Γάζα σε εβραϊκή».

Ο Feiglin ήταν μέλος του κόμματος Likud του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από το 2013 έως το 2015 πριν ιδρύσει το ακροδεξιό κόμμα Zehut.