Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Λετονίας μετά την κατάρρευση του σούπερ-μάρκετ στη Ρίγα

Ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις παραιτήθηκε υπό το βάρος της τραγωδίας με 54 νεκρούς από κατάρρευση οροφής σούπερ-μάρκετ στην πρωτεύουσα Ρίγα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός του.

“Ανακοινώνω πως παραιτούμαι από τη θέση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία”, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων BNS. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μάρτινς Πάνκε. Η είδηση αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς ετοιμάζεται να ενταχθεί στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αν και η αστυνομία έχει αρχίσει μια εγκληματολογική έρευνα που επικεντρώνεται στην κατασκευή του κτιρίου. Πάντως σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εργάτες κατασκεύαζαν ένα ρουφ-γκάρντεν στο σούπερ-μάρκετ, ένα κτίριο ενός ορόφου που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης. Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταρεία Maxima Latvia, είχε κτισθεί το 2011 και είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27/11/2013 - 23:26