Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος περιμετρικά της λίμνης

Το πρώτο βήμα για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων έγινε. Πρόκειται για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου που θα αναπτυχθεί περιμετρικά της λίμνης των Ιωαννίνων.

Με το νέο έργο θα αναδειχθεί το σύνολο του οικοσυστήματος και θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη.

Το έργο, συνολικού μήκους 17 χλμ, αφορά στη δημιουργία πεζοδρόμου - ποδηλατοδρόμου περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας σε απόλυτο υψόμετρο 470 μέτρων που αποτελεί και το υψόμετρο οριοθέτησης του αιγιαλού αυτής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προτείνονται αφορούν στη δημιουργία μιας διαδρομής περιπάτου, πεζών και ποδηλάτων, με κύριο σκοπό την αναψυχή και την άθληση.

Ιωάννινα: Ονοματοδοσία της Σήραγγας Δρίσκου

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διοργανώνουν τελετή ονοματοδοσίας της σήραγγας της Εγνατία Οδού που βρίσκεται στον Δρίσκο Ιωαννίνων σε «σήραγγα Λορέντζος Μαβίλης», προς τιμήν του ηρωικά πεσόντος στην περιοχή αυτή, εθελοντή πολεμιστή, ποιητή και βουλευτή Λορέντζου Μαβίλη στις 28 Νοεμβρίου του 1912.

Η σχετική τελετή θα γίνει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 στην είσοδο της σήραγγας από την πλευρά των Ιωαννίνων.

 

Άρτα: Παρουσίαση των έργων του ΕΣΠΑ

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Άρτας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείου Άρτας στις 11.00 π.μ.

Πρέβεζα: Μουσική διαμαρτυρία από το Μουσικό σχολείο

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προς τους αρμόδιους φορείς καθώς και στους πολίτες της περιοχής.

Αντιπροσωπεία των παιδιών έχοντας στο πλευρό της την διευθύντρια του σχολείου Αικατερίνη Τσουμελέκα και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη και ενημέρωσαν τόσο τον ίδιο όσο και τον πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκο Αναγνώστου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν προς τον Δήμαρχο κ.Μπαϊλη οι μαθητές υπογράμμισαν την άμεση ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και ενίσχυση του σχολείου με μουσικά όργανα.

Η αντιπροσωπεία έθεσε υπόψη του Δημάρχου το θέμα της σίτισης των μαθητών η οποία καταργήθηκε με διάταξη νόμου και αφαιρέθηκε από τους Δήμους χωρίς αυτή να μεταφερθεί μέχρι στιγμής σε κάποιος άλλο φορέα.

Επίσης ζήτησαν απαντήσεις στο θέμα της ανέγερση του ιδιόκτητου σχολείου και την πορεία της μελέτης ολοκλήρωσης και κατασκευής τους.

Ιωάννινα: Γιορτή τσίπουρου στην Κεντρική πλατεία

Μια μεγάλη γιορτή, συνδυασμένη με τα έθιμα του τόπου, ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών. Μια γιορτή που σκοπό έχει να αναδείξει ένα παραδοσιακό προϊόν, όπως είναι το τσίπουρο και συνάμα να συμβάλλει στην τουριστική προβολή της πόλης.

Το 2ο Τσίπουρο Fest, διοργανώνουν το Γραφείο Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης του Δήμου και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία, σε ειδικά στεγασμένους χώρους με σκοπό για ένα διήμερο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική και δωρεάν τσίπουρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/11/2013 - 08:28