ΕΟΠΥΥ: Κόβονται οι συμβάσεις με γιατρούς του Οργανισμού

Σε εφαρμογή τίθεται από το υπουργείο Υγείας, το Plan B' που ανακοίνωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης. Έτσι, σε διακοπή των συμβάσεων με γιατρούς – υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ προχωρά από σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Α. Μπέζας «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας ιατρών ανέρχεται σε περίπου 1.000. Μιλώντας εκ νέου σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός προειδοποίησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και με νέα μέτρα. «Επεξεργαζόμαστε ειδικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες» ανέφερε προσθέτοντας «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Την ίδια στιγμή και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ.

Η διακοπή, ως εκ τούτου αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας ο οποίος έκανε λόγο για εκβιαστικό δίλημμα σε όσους γιατρούς συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

«Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν. Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν και άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.»

Νωρίτερα χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου απαντώντας στο τελεσίγραφο Γεωργιάδη «έχουμε και σχέδιο Β και δεν θα τους αρέσει»

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχε πει μάλιστα ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29/11/2013 - 10:10