Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας με 53 θέματα στην ημερήσια διάταξη.Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται: Η  συζήτηση για τα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ, η συγκρότηση επιτροπής για την άσκηση αρμοδιοτήτων της καταργηθείσας Δημοτικής Αστυνομίας και η απόφαση για την αναδοχή από το Δήμο χρεών των Δημοτικών Επιχειρήσεων των συνενωμένων καποδιστριακών Δήμων προς τους εργαζόμενους τους
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του αναγκαίου κοινωνικού διαλόγου και προβληματισμού για τη διάσπαση ή μη του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, ημερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα : « Ο νόμος “Καλλικράτης” και η εμπειρία της Κέρκυρας. Δικαιοπολιτική αποτίμηση της εφαρμογής του».

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι οι:

  • Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, δημοσιογράφος, πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, πρώην Δήμαρχος Αχιλλείων

  • Ιωάννης Κούρκουλος, σ. δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων

  • Νίκος  Φακιολάς, κοινωνιολόγος, πανεπιστημιακός

  • Νίκος Ράλλης, δικηγόρος, πρώην νομικός σύμβουλος ΤΕΔΚ Κέρκυρας και

  • Σωτήρης Βλάχος, πολ.μηχανικός, πρώην Δήμαρχος Παρελίων Κέρκυρας.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Π.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει το Σάββατο (30.11), στις 11.00 το πρωί, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν 2 επερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από παρατάξεις της μειοψηφίας και 8 θέματα, μεταξύ των οποίων η έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Στο μεταξύ, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ για τα Ιόνια Νησιά για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, και μάλιστα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Ρόδο και την Εύβοια. Ζητούν δε το θέμα αυτό να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Σαββάτου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Εκδήλωση για τον απολογισμό της αντιπολιτευτικής δράσης της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο, η παράταξη της Επτανησιακής Αναγέννησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Καλούδης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Στο τηλεφωνικό κέντρο της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας καταγγέλθηκε ότι, χθες το πρωί, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν υλικές  φθορές σε πρακτορείο στοιχημάτων στην πόλη της Κέρκυρας χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.

  • Επίσης, καταγγέλθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, ότι χθες το πρωί, ώρες άγνωστοι δράστες προκάλεσαν υλικές φθορές στον υαλοπίνακα  καταστήματος στην πόλη της Κέρκυρας και αφαίρεσαν αντικείμενα μικρής χρηματικής αξίας.

 

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.
Η Ν. Ε. Κέρκυρας της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενόψει του 2ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 12 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2013, καλεί τα μέλη και τους φίλους της στον προσυνεδριακό διάλογο και την ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του ΟΕΒΕΚ στην Πλακάδα, στις 4 Δεκεμβρίου 2013, στις 6.30 μ.μ.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΕΟΤΟΚΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη η Εθνική Πινακοθήκη / Παράρτημα Κέρκυρας και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης και η Συντροφιά των Εννιά: Η πρόσληψη των νεωτερικών τάσεων στο κύκλο της Κέρκυρας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Αναγνωστικής Εταιρίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, και ώρες 9.30 – 14.30. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν Έλληνες επιστήμονες, φιλόλογοι και ερευνητές ιστορικοί τέχνης, με ειδικότητα στη συγκεκριμένη περίοδο και θεματολογία.

Με επίκεντρο τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, θα συζητηθεί ο τρόπος πρόσληψης των νεωτερικών τάσεων, κυρίως στις εικαστικές τέχνες, από τους πρωταγωνιστές της «Συντροφιάς των Εννιά», οι οποίοι μετά από σπουδές και περιπλανήσεις στην Ευρώπη του τέλους του 19ουκαι τις αρχές του 20ουαιώνα συναντήθηκαν και δημιούργησαν στην κοσμοπολίτικη και με πολλαπλές επιρροές Κέρκυρα.

 

Η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑ

Στον ΕΠΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΠΟ θα εμφανιστεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, στις 10.00 το βράδυ, η Μελίνα Ασλανίδου. Μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό η Μελίνα, με μια κεφάτη, εκρηκτική παρέα μουσικών θα ξετυλίξει μουσικές ιστορίες έρωτα, πάθους και κεφιού με ήχους λαϊκούς και βαλκανικούς.

 

... ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΤΑ

Παραλλήλως, στο Φουαγιέ, συνεχίζεται η έκθεση με τίτλο «Συνάντηση» που συμπεριλαμβάνει δημιουργίες των Κώστα Δημητράτου, Κώστα Μηνά, Ασπασίας Μικάλεφ, Γιώργου Τσιριγώτη στην ζωγραφική, Γιάννη Δημητρά στην φωτογραφία και Σπύρου Κουλούρη στις κατασκευές της Τέχνης και Ανακύκλωσης. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός Τέχνης Μαρία Μελέντη.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ
Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ φιλοξενεί μια συναυλία - αφιέρωμα σε παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς, σήμερα στις 9.30 το βράδυ.

Παίζουν: Χρήστος Ζάχος, λαούτο, φωνή, Κώστας Πετρίδης, ούτι, λαούτο, φωνή, Δημήτρης Γκόγκος, κανονάκι, Κωνσταντίνα Χουλάκη, φωνή, Άρης Μπέζας, καβάλ και Βασίλης Κυβράνογλου, κρουστά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29/11/2013 - 10:29