Ελικόπτερο συνετρίβη σε παμπ της Γλασκώβης, πολλοί οι τραυματίες

Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην οροφή παμπ με την ονομασία "Τhe Clutha" στη Γλασκώβη, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες, ενώ πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στην παμπ. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πολλοί οι τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη την Παρασκευή στην οροφή μιας παμπ στη Γλασκώβη της Σκωτίας, στις 23:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας) προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως αναφέρεται το BBC, η παμπ φέρει την ονομασία Clutha Vaults και βρίσκεται στον δρόμο Στόκγουελ.

Το BBC News αναφέρει ότι ο Τζιμ Μέρφι, μέλος του Κοινοβουλίου, δήλωσε πως «Είναι μια καλής φήμης παμπ. Είναι μια φρικτή σκηνή, αλλά μπράβο σε όσους έσπευσαν στο μέρος και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να βοηθήσουν όσους βρίσκονταν ακόμα μέσα να βγουν. Οι αρχές κατέφθασαν πάρα πολύ γρήγορα».

Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο και να διακομίσουν τους τραυματίες στα κοντινότερα νοσοκομεία, μεταδίδει το BBC. Δεν υπήρξε κανενός είδους έκρηξη και δεν έχει προκληθεί πυρκαγιά, αναφέρεται

«Φαίνεται πως ένα ελικόπτερο συνετρίβη στην οροφή της παμπ, όταν αυτή ήταν σχεδόν γεμάτη από θαμμώνες. Πέρναγα απ’ έξω εκείνη τη στιγμή και βγήκα από το αυτοκίνητό μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους», είπε ο Μέρφι. «Αυτό που αντίκρισα ήταν ένα σωρό άνθρωποι να προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν από την παμπ. Παντού υπήρχε σκόνη και πολλοί ήταν αυτοί που φαινόταν πως είχαν τραυματιστεί», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το CNN δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες που προκάλεσαν τη συντριβή του ελικοπτέρου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54