Ολοκληρώθηκαν οι αντιφασιστικές πορείες

Ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις η διπλή αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργάνωσαν αντιφασιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οργανώσεις μεταναστών σε Προπύλαια και Μοναστηράκι σε απάντηση στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν προκλητική τη στάση της Χ.Α. να καλέσουν σε συγκέντρωση δύομισι μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των νεοναζιστών.

Παρά τις απαγορεύσεις της ΕΛΑΣ ενάντια στην πραγματοποίηση πορείας, οι διαδηλωτές βάδισαν από τα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου και εν συνεχεία  μέσω της οδού Σταδίου έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής, όπου είχε στηθεί μπλόκο με κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να μην φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας αναμμένες δάδες, τραγουδώντας εμβατήρια και τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη.

Οι αντιφασίστες διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο που είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν να συνεχίζουν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα και μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54