Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός πριν από πέντε χρόνια στα Εξάρχεια απο σφαίρα αστυνομικού θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, μαθητικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 11.00 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ για τις 18.00 έχει προγραμματιστεί στο ίδιο σημείο συγκέντρωση μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και πορεία. Κλειστοί θα είναι από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11.00 μαθητές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ στις 18:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Πορεία οργανώνεται και στη Βόλο στις17.00 από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Στην Αθήνα επί ποδός θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα φυλάσσονται καίρια σημεία γύρω από τη Βουλή όπου αναμένεται να καταλήξουν οι πορείες.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στη Θεσσαλονίκη ενώ τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών..

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί θα υπάρξουν ρυθμίσεις (διακοπές-εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επιπλέον από τις 5 τα ξημερώματα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί. Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύεται από το απόγευμα (5 μ.μ.) της προηγούμενης μέρας.

Πηγή: Ημερησία, Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/12/2013 - 09:27