Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 06.12.2013


Ένα ακόμα θύμα στο Μολώχ της Ασφάλτου μετρά από χθες το Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος υπέκυψε τελικά στα τραύματα του ύστερα από την σύγκρουση δυο οχημάτων λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στις Μαλάδες. Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά κι ένας 60χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.


Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Πορεία στη μνήμη του Αλέξη πραγματοποιεί και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στις 12.00 το μεσημέρι.


Την συμπαράσταση μου στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται «άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011, εκφράζει με δηλώσεις  του  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  «Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ίδια τη Δημοκρατία», επισημαίνει  ο κος Τσίπρας.


Δεν θα αφήσουμε τον Οργανισμό Ανάπτυξης να κλείσει δήλωσε ο Γενικός  Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης. Δεν δεχόμαστε ούτε απολύσεις ούτε κλείσιμο δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στον οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Ανδρέας Μαρινάκης.


Να αντισταθούμε στον «ξαφνικό θάνατο» του ΙΤΕ, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου επισημαίνει με δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σημειώνοντας ότι «Πρέπει επιτέλους να αντισταθούμε στα απανωτά μνημονιακά χτυπήματα που ως στόχο έχουν την απαξίωση των πάντων με σκοπό την πώληση τους».


Να επανεξεταστεί το ζήτημα κατάργησης της Α Δ.Ο.Υ. και της συγχώνευσής  της με την Δεύτερη Εφορία του Ηρακλείου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής  Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης , καταθέτοντας και σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι παρά την μείωση του προσωπικού της, καταλαμβάνει την 5η θέση πανελλαδικά σε επίτευξη στόχων στα βεβαιωμένα έσοδα.


“Τον Ιανουάριο του 2014 θα παρθούν οι αποφάσεις για το κλείσιμο και την συγχώνευση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ και στο Ηράκλειο”, ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα, ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ωστόσο ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε στην συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους ότι κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί, ενώ είπε ότι  «θα υπάρξουν και προσλήψεις» . Κατά την επίσκεψη του Διοικητή του ΙΚΑ στο υποκατάστημα του Ιδρύματος οι Οικοδόμοι  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας  εκφράζοντας την απαίτηση για την ασφάλιση όλων των ανέργων οικοδόμων που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.


Αναφορά στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις αναφορικά με τις ενδεχόμενες καταργήσεις των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά, στη Χερσόνησο, στις Μοίρες και το Αρκαλοχώρι κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.


Ημερίδα με θέμα “Παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κύπρου, Κρήτης & Κω” που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Ατλαντίς του Ηρακλείου. Την ημερίδα, στην οποία θα είναι κεντρικός ομιλητής ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.


Η συνεργασία της Κρήτης με την Κύπρο στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η από κοινού διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων  αλλά και θέματα  ενεργειακού ενδιαφέροντος αρχής γινομένης από την περίφημη διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, ή και  προστασίας του θαλασσίου και παράκτιου περιβάλλοντος συζήτησε στην Κύπρο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας. Ο κος Μπρας, σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για τους «φορείς που πρέπει να βοηθήσουν όταν ο Ο.Λ.Η. ανοίγει δρόμους» και εξήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών  « για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η εμπορική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ».


Φεστιβάλ Eκπαιδευτικών Δράσεων και Προγραμμάτων Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.


Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται αύριο από τις 9 το πρωί έως τη μιάμισυ το μεσημέρι στο αίθριο της Λότζια στο Ηράκλειο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54