Ειδήσεις από την ΕΡΑ Αιγαίου

   
Β.Αιγαίο: Ξεκινά το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 
 
Ξεκινά στις 19 Ιουλίου το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και θα αφορά στην περίοδο από 19 Ιουλίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο υποπρογράμματα: εξαήμερες διακοπές και πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία.
 
  
Λέσβος: Απεβίωσε η ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά 
 
Πέθανε σήμερα τα χαράματα η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Μυτιλήνης, Ευγενία Κλειδαρά. Η ηγουμένη  Ευγενία Κλειδαρά - κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά- γεννήθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου και υπηρέτησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Λουτρόπολη Θερμής από το 1963 μέχρι και σήμερα. Διακρίθηκε για το πνευματικό της έργο.
  
Κάνουμε τον αγώνα μας γιορτή και σήμερα 
 
Κάνουμε τον αγώνα μας γιορτή και σήμερα στις 8 το βράδυ με συναυλία που θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Αιγαίου.
Σας περιμένουμε!
  
Χίος: Κουζίνα Αλληλεγγύης 
 
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουλίου στο χώρο του  Δημοτικού Κήπου Κουζίνα Αλληλεγγύης.Πρόκειται για μια ακόμα δράση αλληλεγγύης, μετά τη συλλογή τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν σε οικογένειες ανέργων συμπολιτών μας.Το ραντεβού για την Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι στο χώρο δίπλα από το Θερινό κινηματογράφο, στο Δημοτικό Κήπο, στις 6.00 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου.
 
  
Χίος: Πλύσιμο κάδων σκουπιδιών 
 
Παρά την έλλειψη προσωπικού η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου συνεχίζει το πρόγραμμα καθαρισμού των κάδων της πόλης από το πλυντήριο κάδων. Χθες πλύθηκαν οι κάδοι στις οδούς Ροδοκανάκη, Βενιζέλου, Λιβανού, Δημοκρατίας, Πολυτεχνείου, Λάδης, περιοχή Βαρβασίου καθώς και της παραλιακής οδού στην πόλη της Χίου. Λόγω καλοκαιριού αυξάνονται πάντως τα παράπονα των πολιτών για κάδους που μυρίζουν πολύ, ενώ δεν είναι λίγοι οι κάδοι που παραμένουν με ανοιχτό καπάκι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που μεγαλώνει το πρόβλημα.
 
 
  
Χίος: Ενημέρωση του βουλευτή Γιάννη Ζερδελή για το κέντρο μεταναστών Χίου 
 
Τα προβλήματα της υποδοχής των νεοεισερχομένων μεταναστών και προσφύγων που λόγω του καλοκαιριού αναμένεται να αυξηθούν στα νησιά μας, ήταν τα σημαντικότερα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση στην επίσκεψη του βουλευτή νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή στην Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμενάρχη Χίου. Συνοδευόμενος από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χίου ο κ. Ζερδελής δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα καταθέσει άμεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για την διασαφήνιση του νομικού πλαισίου λειτουργίας του κέντρου κράτησης Μερσινιδίου.
 
  
Χίος: Στη Βουλή το θέμα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ψαρών 
 
Τη δυσλειτουργία που σημειώνεται στην εκτέλεση του επιδοτούμενου δρομολογίου από Λαύριο για Ψαρά και Μεστά Χίου 3 φορές την εβδομάδα, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.
 
  
Χίος: Παροχή εισιτηρίων σε παιδιά ανέργων για δωρεάν είσοδο σε πάρκο αναψυχής 
 
Δωρεάν είσοδο κατά την καλοκαιρινή περίοδο από 10 Ιουλίου έως και 15 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο αναψυχής για παιδιά "BLOOM waterpark", θα προσφέρει το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την ιδιωτική επιχείρηση σε παιδιά ανέργων.Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την κάρτα ανεργίας τους σε ισχύ καθώς και το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.Το δωρεάν εισιτήριο θα ισχύει μόνο για την είσοδο και συγκεκριμένα για μία επίσκεψη ανά εβδομάδα.
 
 
  
Λέσβος: Εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος 
 
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί το Σάββατο από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιππείου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής ευρύτερης περιοχής Ευεργέτουλα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2251093150.
 
  
Λέσβος: Αύριο ξεκινά το πανηγύρι του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή 
 
Αύριο ξεκινά στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου από το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»  το πανηγύρι του «ΤΑΥΡΟΥ»που γίνεται στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους. Το πανηγύρι διεξάγεται στη γνωστή μαγευτική τοποθεσία του «ΤΑΥΡΟΥ», απ΄ τον φορέα που το καθιέρωσε εδώ και 200 χρόνια περίπου με αναλλοίωτες τις συνήθειες, τα έθιμα, το χρώμα και τη φλόγα που δίδαξε η παράδοση, γενιά προς γενιά. Η πρώτη φάση που πανηγυριού αρχίζει αύριο Παρασκευή με τον Ταύρο  που πρόκειται να θυσιαστεί να περιφέρεται με τους ήχους λαϊκής μουσικής στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής, ενώ προπορεύεται το λάβαρο του Αγίου Χαραλάμπους. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 6 Ιουλίου οι πανηγυριώτες φέρνουν γύρω την αγορά, καβάλα πάνω σε λαμπροστολισμένα άλογα. Το θέαμα είναι ξεχωριστό. Το παλιό έθιμο σε όλη τη μεγαλοπρέπεια του, κάνει το πανηγύρι με το δικό του χρώμα και την ιδιομορφία του να διαφέρει δηλώνοντας ολοφάνερα τη μοναδικότητα του.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54