Τσίπρας: Εξαφανίσατε το Ευρώ από την Ελλάδα - «Δούρειος Ιππος» οι πλειστηριασμοί

Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, ποτέ άλλοτε τα τελευταία εξήντα χρόνια, δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο σήμερα τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας ως τραγωδία το μνημόνιο και σημειώνοντας ότι όποιος το αρνείται αυτό, είτε είναι ανόητος, είτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες, είτε θέλει να γλιτώσει από τις Ερινύες. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην προσπάθεια να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ, εξαφάνισε το Ευρώ από τη χώρα εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση για το θέμα των πλειστηριασμών που όπως είπε θα καταστρέψουν ολοσχερώς την κοινωνία, την οικονομία και τις ίδιες τις τράπεζες.«Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ιππος για να αλλάξει χέρια η χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Αντί να κάνετε ένα απολογισμό, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεστε εδώ ως επιτυχημένοι και σωτήρες.

«Το success story είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας

«Εμφανίζεστε ως αυτόκλητοι σωτήρες, μαζί με τους εμπνευστές του προγράμματος» 

Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι το 2010 δεν σώθηκε ο ελληνικός λαός αλλά οι γερμανικές τράπεζες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι με τους πλειστηριασμούς, έχουμε μπροστά μας την τελευταία πράξη του δράματος της εσωτερικής υποτίμησης και προειδοποίησε ότι όταν οι τράπεζες χρειαστούν και πάλι χρήματα, τότε θα ξυπνήσει ο εφιάλτης τύπου Κύπρου, δηλαδή το κούρεμα των καταθέσεων.

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί μία βιώσιμη λύση για το χρέος, που σημαίνει και μεγάλη διαγραφή του ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα, αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα διώξει την τρόικα και θα ανοίξει νέους δρόμους για το λαό.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στη Liberation και τους ισχυρισμούς  για το δημόσιο χρέος τον καλωσόρισε που επέστρεψε στο ρεαλισμό.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/12/2013 - 20:37