Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την Ελλάδα του προχθές

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ε. Βενιζέλος. «Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και χάσει τον λόγο ύπαρξής του».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι ο Α. Τσίπρας βάσισε την πολιτική πρόταση του 45 λεπτών σε ένα σόφισμα και μία τυμβωρυχία.

Η τυμβωρυχία, ανέφερε, αφορά την αγωνία του ελληνικού λαού, αυτών που προσπαθούν να επιβιώσουν και όπως συμπλήρωσε « όλα τα αλέθει ο μύλος της κομματικής δημαγωγίας γατί βλέπει ότι δεν έχει άλλο υλικό να κάψει, δεν υπάρχουν ιδέες»

Το σόφισμα, πρόσθεσε, είναι ότι κάναμε επιλογές δυσάρεστες ως αν να υπήρχε άλλη δυνατότητα, σαν να μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κρίση και να βγούμε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Μας εκλαμβάνουν ως ηλίθιους; Θα αναλαμβάναμε αυτό το πολιτικό κόστος εάν υπήρχε εναλλακτική λύση;" διερωτήθηκε και αναφέρθηκε σε δέκα βήματα για διέξοδο από την κρίση

  1. Εκταμίευση της επόμενης δόσης
  2. Τερματισμός της εκκρεμότητας και της συζήτησης για ανύπαρκτα θέματα με την τρόικα, όπως οι πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις
  3. Συμφωνία για το δημοσιονομικό σχεδιασμό μέχρι το 2016 χωρίς προσθετα μέτρα
  4. Δυναμική προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας
  5. Πρακτική στήριξη της πραγματικής οικονομίας
  6. Προστασία κοινωνικής συνοχής μέσα από την αξιοποιηση κονδυλίων κανένα νοικοκυριό να μη μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
  7. Μετάβαση από τα έκτακτα φορολογικά μέτρα στο εθνικό φορολογικό σύστημα
  8. Ολοκληρωση αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα, προώθηση τραπεζικής ένωσης
  9. Επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους πριν από τις ευρωεκλογές
  10. Ασφαλής επάνοδος στις αγορές

Πηγή: Ναυτεμπορική - tvxs

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/12/2013 - 21:15