Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Σε αναμονή της ΚΥΑ για τα σκουπίδια

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα, καθώς αναμένεται να φτάσει στο δήμο Πύργου η Κοινή Υπουργική απόφαση για το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Νομού. Και τούτο γιατί μπορεί ο δήμος Πύργου να έφτασε σε συμφωνία για τη μεταφορά 2500 τόνων στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής, όμως για να ενεργοποιηθεί επισήμως αυτή απαιτείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, για την οποία η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναμονή.
Και μπορεί τα σκουπίδια να απομακρύνονται δίνοντας μια ανάσα στο κέντρο του Πύργου και τα ευαίσθητα σημεία του, η κατάσταση στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα παραμένει αφόρητη και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί νέο αδιέξοδο δεν έχει απομακρυνθεί, καθώς  τα κοντέινερ στη Συντριάδα γεμίζουν με απορρίμματα, χωρίς όμως και να απομακρύνονται.

Διαβεβαιώσεις για την Ολυμπία Οδό

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πως το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, έλαβε η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχε χθες το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) στη Βουλή.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας , ενώ συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος. Στους εκπροσώπους των κομμάτων παραδόθηκε από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, πλήρης φάκελος με τα αιτήματα της Δυτικής Ελλάδας για διασφάλιση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, για την εξασφάλιση των πόρων και κυρίως την ολοκλήρωση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρήκαν δίκαιο το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπήρξε θετική ανταπόκριση ως προς την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου.

Υγειονομικοί έλεγχοι εν όψει εορτών

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Π.Δ.Ε., στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και της γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων , κρίθηκε σκόπιμο και απαραίτητο να αυξηθούν οι έλεγχοι ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παμπελοποννησιακή σύσκεψη συνταξιούχων


Ο συντονισμός του αγώνα των συνταξιούχων απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόϊκας, ήταν το αντικείμενο της Παμπελοποννησιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών Οργανώσεων Πελοποννήσου. Στην χθεσινή συνάντηση κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμος Κουμπούρης και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα στον τομέα της υγείας και ειδικά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Κουμπούρης, οι τακτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα άνοιξαν τις πύλες για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν για τις νέες κινητοποιήσεις που ξεκινούν στις 18 Δεκεμβρίου, όπου ο κ. Κουμπούρης κάλεσε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα και τους προέτρεψε να μην σκύψουν το κεφάλι, αλλά να αγωνιστούν για να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

«Εξελίξεις σε ασφάλιση – συνταξιοδότηση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών Θωμάς Κακαβάς.


Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

Ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ετσι, από τη ΔΕΥΤΕΡΑ    16 Δεκεμβρίου    έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    20 Δεκεμβρίου 2013 τα καταστήματα του Πύργου θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο   21 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.  Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Ανάλογα διαμορφώνεται το ωράριο και για τις τελευταίες ημέρες του χρόνου , όπου την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου η αγορά θα παραμείνει κλειστή.

 

Στο κρατητήριο μαζί με τα ανήλικα παιδιά της
 

Με την κατηγορία της μη ύπαρξης άδειας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθη η σύζυγος επιχειρηματία στη Ζαχάρω. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα κρατήθηκε όλη τη νύχτα στην αστυνομία μαζί με τα ανήλικα παιδιά της 4,5 και 5,5 ετών, για να τα προσέχει, καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε εκτός Νομού. Να σημειωθεί ότι το κατάστημα είχε άδεια και από τον περ. Σεπτέμβριο είχε ζητηθεί η τροποποίησή της προκειμένου να έχει το δικαίωμα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Η καθυστέρηση έκδοσής της αλλά και οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο ιδιοκτήτης ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, τον οδήγησαν στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, που ήταν και ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη η σύζυγός του, προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.



«Μετέωρο» ΙΧ πάνω από ποτάμι

Τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Νέα Φιγαλεία, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Οδό στο ύψος της Τρανής Βρύσης. Οχημα για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με δύναμη στις προστατευτικές μπάρες γέφυρας ποταμού, στην συνέχεια σε μάντρα παρακείμενου αγροκτήματος και κατέληξε να "αιωρείται" πάνω από το ποτάμι.
Στο σημείο έχει καταστραφεί ολόκληρο το βόρειο τμήμα της γέφυρας, μια σιδερένια κολόνα που περνούν καλώδια ΔΕΗ, αλλά και τμήμα της μάντρας του αγροκτήματος, ενώ, ευτυχώς, τη στιγμή του ατυχήματος δεν υπήρξε διερχόμενος ή άλλο όχημα από το σημείο.

Νταλίκα «καρφώθηκε» σε σπίτι


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στην συμβολή των οδών Αγ. Τρύφωνος και Ναυαρίνου στην Αμαλιάδα. Νταλίκα, φέρεται να παραβίασε το «stop», χτυπώντας πλαγιομετωπικά ένα μικρό Ι.Χ., που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, και κατέληξε σε κατοικία προκαλώντας της  ελαφρές ζημιές.


Ελαφρύς τραυματισμός σε τροχαίο

Τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας είχε ως αποτέλεσμα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθές το μεσημέρι στην οδό Ρήγα Φεραίου στον Πύργο. Η γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από ΙΧ στην προσπάθειά της να διασχίσει τη Ρήγα Φεραίου.


Γιουχαΐσματα  κατά της «μαύρης χήρας» - Διεκόπη η δίκη


Για την ερχόμενη Παρασκευή διεκόπη η δίκη της «μαύρης χήρας» στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας 42χρονου επιχειρηματία που βρέθηκε τσιμεντωμένος κάτω από τζακούζι μεζονέτας στην περιοχή του Διακοφτού... Η 52χρονη κατηγορούμενη αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την είσοδο της στο δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας από συγγενείς του άτυχου άνδρα που βρέθηκαν στην Ηλεία για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης.


Καιρός


Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά.. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ, από το βράδυ βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ. θερμοκρασία, το μεσημέρι στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 9 με 10 βαθμούς Κελσίου στα ημιορεινά - ορεινά

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54