Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις ημερομηνίες των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Στις 18 και 25 Μαϊου του 2014 και με το ισχύον εκλογικό σύστημα, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Μιλώντας στο Mega, o Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε  ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Συνεπώς, όπως είπε,  δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Βάσει πάντως των όσων ανακοίνωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα συμπέσει με τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.  Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ . «Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας το  νόμο» αναφέρει σε ανακοίνωση του. «Η Κυβέρνηση κουρελιάζει τον Νόμο 3852» σχολίαζε και ο Δημήτρης Παπαδημούλη στο Twitter υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος 3852/10 μιλά για "εκλογή των αρχών των ΟΤΑ την ίδια μέρα με τις Ευρωεκλογές". «Ο Α γύρος, εχει υψηλή συμμετοχή και συχνά είναι ο μοναδικός» σημείωνε.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών»

Όπως υπογραμμίζει αυτή είναι «άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν»

Είναι σίγουρο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ « ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα  των ευρωεκλογών  το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του μνημονίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/12/2013 - 16:15