Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας αλλά και το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τις επιλογές συρρίκνωσης των δυο εργοστασίων και μείωσης προσωπικού, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό.  Στο Μέγαρο Μαξίμου, προσήλθαν νωρίτερα και εκπρόσωποι της Black Rock, οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
 
 
 
Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές χθες ότι εφόσον σήμερα η πρόταση του υπουργείου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της.
 
Δεν υπάρχει, ανέφερε, περίπτωση παράτασης της μεταρρύθμισης σημειώνοντας ότι όλοι οι γιατροί έχουν την επιλογή αν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αποδεχόμενοι τους σχετικούς όρους.


Το πρωί πάντως μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των διαθεσίμων.

Όπως είπε, θα προκύψουν 8.500 άτομα από τον ΕΟΠΥΥ και ακόμα 1.200 από τα νοσοκομεία της επαρχίας που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Τόνισε, πάντως, πως το σύνολο του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά.

Για εκείνους που θα επιλέξουν να μεταφερθούν στο ΕΣΥ,  ανέφερε πως όσοι έχουν ιδιωτικά ιατρεία θα πρέπει να τα κλείσουν. 

Θα τους δοθεί, ωστόσο, όπως είπε χρονικό περιθώριο ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Αναφορικά με τη στελέχωση των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας είπε ότι εκτός των παθολόγων, θα διαθέτουν και καρδιολόγους και παιδίατρους. Άλλες ειδικότητες που θα διατίθενται θα κριθούν από τις αποχωρήσεις που θα δηλωθούν.



 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/12/2013 - 14:06