Η ενίσχυση στις ακριτικές περιοχές άργησε έναν χρόνο

Στα τέλη του χρόνου που διανύουμε θα λάβουν την ετήσια εισοδηματική ενίσχυση του 2012 δικαιούχοι μέλη οικογενειών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές στο πλάισιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Με το μέτρο αυτό στηρίζονται οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που διαμένουν μόνιμα σε ακριτικές περιοχές, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ερήμωσης ολόκληρων χωριών στις περιοχές αυτές.

Η καθυστέρηση της καταβολής της περσινής ενίσχυσης οφείλεται σε στην μη έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Δικαιούχοι της εν λόγω εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Ειδικότερα το ύψος της υπόψη εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του στο ποσό των 600 ευρώ εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και των 300 ευρώ εφόσον αυτό κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 4.700 ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/12/2013 - 17:11