Ο Πόζογλου γλύτωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα

Ο νεαρός Στέλιος Πόζογλου που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, γλύτωσε ην ομάδα του από την ήττα καθώς με το τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις (90’+) ισοφάρισε στο τελικό 2-2 την Άλκμααρ στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Ολλανδοί αν και ισοβάθμησαν με τον ΠΑΟΚ στη πρώτη θέση πήραν τη πρωτιά από τον 12ο όμιλο, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στη δεύτερη θέση και στη κλήρωση της Δευτέρας (16/12 14:00 Νιόν) για την φάση των «32» της διοργάνωσης θα είναι στους «αδύνατους». Η Άλκμααρ άνοιξε το σκορ με τον Λαμ στο 31’, και προηγήθηκε εκ νέου με πέναλτι του Γκόρτερ στο 71’, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει στο 37’ με πέναλτι του Λούκας.

Απογοήτευσε ο ΠΑΟΚ στη Τούμπα και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του που έβλεπαν τους πιτσιρικάδες της Άλκμααρ να κάνουν το παιχνίδι τους και να… ζορίζουν τους αστέρες του Στέφενς.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε στο 4ο λεπτό όταν ο Στοχ με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ντε Βίντερ και στη συνέχεια… εξαφανίστηκε καθώς η Άλκμααρ όχι μόνο κρατούσε άνετα τη μπάλα μακριά από την περιοχή της αλλά οι μικροί του Άντβοκαατ έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση απειλώντας την εστία του Γλύκου. Όσο περνούσε η ώρα οι Ολλανδοί πατούσαν όλο και καλύτερα απείλησαν με τον Μεργκουίς στο 19’ και «πάγωσαν» την Τούμπα στο 31’ όταν ο Λαμ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην εστία του Γλύκου για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ που είχε αφήσει χώρο στους Ολλανδούς αποφάσισε να πρεσάρει και η πίεση του απέφερε καρπούς καθώς στο 37’ ο Κίτσιου ανατράπηκε στη περιοχή από τον Λιούις, και ο Λούκας από τα έντεκα βήματα ισοφάρισε σε 1-1. Η κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος και οι Ολλανδοί έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 53’ με τον Χαπς, στο 57’ με τον Μπερχούις και στο 61’ με τον Γκόρτερ για να πάρουν τελικά και πάλι το προβάδισμα (1-2) με το πέναλτι του Γκόρτερ στο 71’ (χέρι του Λάζαρ στη περιοχή). Ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος, αδυνατούσε να κάνει παιχνίδι αλλά και επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Ο Στέφενς ρίσκαρε με την είσοδο του Πόζογλου στο 74’ στη θέση του Στοχ (σε κακή ημέρα ο Σλοβάκος) αλλά δικαιώθηκε με την επιλογή του καθώς ο νεαρός επιθετικός τρύπωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στη καρδιά της ολλανδικής άμυνας και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-2.

Κίτρινες: 36' Γκουντέλι, 37' Λιούις, 88' Γκόρτερ, 90'+1' Γιόχανσον

Διαιτητής: Μάικλ Ολιβερ (Αγγλία)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56' Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (74' Πόζογλου), Αθανασιάδης (64' Νέτσιντ).

Άλκμααρ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς, Λαμ, Χουντ, Γκόρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Λιούις (54' Γκούντμουντσον), Όφερτουμ (74' Α. Γιόχανσον), Άβντιτς.

 

Η τελική βαθμολογία του 12ου ομίλου

1. ΑΖ Άλκμααρ 8-4 12

2. ΠΑΟΚ 10-6 12

3. Μακάμπι Χάιφα 6-9 5

4. Σαχτάρ Καραγκάντι 5-10 2

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54