Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Για γενικό ξεπούλημα στα Ιόνια Νησιά κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Εμπρός μ’ εσένα για την Κέρκυρα» Θόδωρος Γαλιατσάτος, που «ζητεί τη θέση ευθύνης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη απέναντι σ’ αυτήν την ιδιότυπη «γενοκτονία» σε βάρος του τόπου και των πολιτών» και υποστηρίζει πως «είναι τεράστια η ευθύνη των τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, βουλευτών και υπουργού, και θα κληθούν να λογοδοτήσουν αργά η γρήγορα ενώπιον του λαού των Ιονίων».

 

 

Ειδικότερα, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει ότι

  • στην Κέρκυρα: προχωρούν ακάθεκτοι στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη αφού, παρά το ότι εκκρεμεί η εκδίκαση δύο προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αυτοί ενέκριναν ήδη το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Ακινήτου (ΕΣΧΑΑ) το οποίο προβλέπει την οικοδόμηση 36.400 τ.μ. κτιρίων μέσα σε  παρθένα περιοχή

  • στη Λευκάδα: δημοσίευσαν σε ΦΕΚ της 14.11.2013 την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων συνολικής επιφάνειας 577.000 τ.μ. στις Αλυκές και στην Βασιλική, προκειμένου να εκποιηθούν όπως - όπως έναντι «πινακίου φακής» στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο

  • στην Κεφαλονιά: με το ίδιο ΦΕΚ προχωρούν στο ξεπούλημα 54 (!) οικοπέδων στην περιοχή του Πόρου, παραδίδοντας την τοπική ανάπτυξη στο έλεος ιδιωτικών συμφερόντων

  • στη Ζάκυνθο: με άλλο ΦΕΚ της 28.11.2013 ξεπουλούν δυο ακίνητα συνολικής έκτασης 19.200 τ.μ. στα Καλυβάκια και τον Άγιο Νικόλαο

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Προβλήματα μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, «έντονες είναι οι φημολογίες και οι επιφυλάξεις στους κύκλους των ενστόλων, για το αν τελικά το Παλαιό Νοσοκομείο πληροί τις στοιχειώδεις προδιαγραφές Πυροσβεστικού Σταθμού».

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός ερωτάται, μεταξύ άλλων:

  • αν υπάρχει μελέτη και προϋπολογισμός έργου για τη μετεγκατάσταση της Π.Υ.

  • αν υπάρχει δημοπράτηση του έργου, τηρουμένων των διαδικασιών που προβλέπει η νομοθεσία για έλεγχο και διαφάνεια

  • σε ποιο στάδιο της διαδικασίας  βρίσκεται η μετεγκατάσταση

  • πώς τεκμηριώνεται ότι το Παλαιό Νοσοκομείο ανταποκρίνεται στον επιχειρησιακό σκοπό των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και ταυτόχρονα δύναται να εξυπηρετεί επαρκώς, τις καθημερινές ανάγκες των εργαζόμενων σε αυτές

  • και πώς τεκμηριώνεται ότι η συστέγαση της ΕΛ.ΑΣ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην παράλληλη λειτουργία και επιχειρησιακή δράση, των δυο Υπηρεσιών  

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στην πόλη της Κέρκυρας, 42χρονος ημεδαπός για κλοπή σε Ιερό Ναό. Ο 42χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, καθώς ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής μικρού χρηματικού ποσού  από παγκάρι της Ιεράς Μονής Πλατυτέρας. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε όλο το χρηματικό ποσό που είχε κλαπεί, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και ένα tablet των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

  • Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, στο Λιβάδι Ρόπα , 26χρονη ημεδαπή ρομά για κλοπή. Η 26χρονη, μαζί με άλλους τέσσερις ημεδαπούς ρομά συνεργούς της (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 15,25 και 17,18 ετών αντίστοιχα), είχαν παραβιάσει την προηγούμενη ημέρα κατοικία στην περιοχή από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ περίπου. Η 26χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών της βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ψησταριά, η οποία στεγάζεται στο ισόγειο κτιρίου, στην οδό Πολυχρονίου Κωνσταντά, και επεκτάθηκε στο ξύλινο πάτωμα του 1ου ορόφου, του τριώροφου κτιρίου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες οι οποίοι κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και στους παραπάνω ορόφους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής.

 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ολοκληρώνεται αύριο η δράση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση διαφόρων ειδών, όπως είναι τα τρόφιμα και τα ρούχα, που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Στην Κέρκυρα, η συγκέντρωση θα γίνει και αύριο (Δευτέρα) από τις 9.00 μέχρι τη 1.00, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Χαμόγελου του Παιδιού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία «Η Μέλισσα», της ΜΚΟ "ΠΑΛΜΟΣ", καθώς και του συλλόγου ΑΜΕΑ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία θα δώσει η Χορωδία Κερκύρας, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 8.00, στο Δημοτικό Θέατρο.

Συμμετέχουν το ανδρικό, το παιδικό και το νεανικό τμήμα της Χορωδίας, καθώς και τα τμήματα προετοιμασίας. Επίσης, το κουαρτέτο τρομπονιών “A TIRO”.

Η διδασκαλία και η διεύθυνση είναι της Χριστίνας Καλλιαρίδου και η σκηνοθεσία του Πέτρου Γάλλια με τη σκηνοθεσία του ΔΗΠΕΘΕ.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ

Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας συνεχίζει τον κύκλο διαλέξεων, με τις οποίες τιμά τη φετινή επέτειο των 200 ετών (1813-2013) από τη γέννηση των κορυφαίων μελοδραματικών μουσουργών Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901) και Ρίχαρντ Βάγκνερ (1813-1883).

Η τέταρτη και τελευταία, διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από το συνθέτη και μουσικολόγο Χάρη Ξανθουδάκη, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τίτλος της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης είναι «Από τη 'Ρέα' του Σαμάρα στην 'Αδελφή Βεατρίκη' του Μητρόπουλου: Μια ελληνική πορεία στο δρόμο του βαγκνερισμού».

Η διάλεξη του κ. Ξανθουδάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ.μ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΦΕΚ. 

Παράλληλα, στο Μουσείο Μουσικής συνεχίζει καθημερινά να λειτουργεί και η επετειακή έκθεση με τεκμήρια που παρουσιάζουν τη σχέση της Κέρκυρας με τους δύο κορυφαίους μελοδραματικούς συνθέτες. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ANIMATION ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Τρεις ταινίες animation μικρού μήκους θα προβληθούν την Τρίτη (17.12), στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ.

Πρόκειται για τις ταινίες:

  • Peter & the Wolf (Πολωνία, 2006) της Suzie Templeton

  • Μadame Tutli - Putli (National Film Board of Canada, 2007) των Chris Lavis και Maciek Szczerbowskistop

  • και Vincent (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 1982) του Tim Burton

Οι προβολές θα αρχίσουν στις 9.15, με ελεύθερη είσοδο

 

 

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 1 – 0 νίκησε εντός έδρας η Κέρκυρα τον Εθνικό Γαζώρου και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της με 30 βαθμούς.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/12/2013 - 14:36