Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Ως άδικα και παράνομα χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος τα όσα περνούν οι Έλληνες δανειολήπτες και ομολογιούχοι.
"Σχετικά με το θέμα των ανθρώπων αυτών, παρακαλούμε και εμείς να το δείτε με σεβασμό και ευαισθησία να μην αδικηθούν οι άνθρωποι αυτοί και να μην αισθάνονται ότι το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται σε αυτούς με τρόπο άδικο και παράνομο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, σε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό με την οποία ζητά να δείξει κατανόηση και να ικανοποιήσει τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα των δανειοληπτών και ομολογιούχων.

Ως επικοινωνιακή φούσκα καταγγέλλει η Ενωση Καταναλωτών Ηρακλείου, την υποχώρηση της κυβέρνησης και την πλήρη υποταγή της στις επιταγές των δανειστών στο θέμα πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας δανειοληπτών.  Η Ενωση Καταναλωτών Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «το άνοιγμα των πλειστηριασμών ακινήτων θα απειλήσει συγκεκριμένα και ορατά την, επιδιωκόμενη και αναγκαία όσο ποτέ, οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας μας».

Απόψε αναχωρούν για την Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης.
Με ανακοίνωσή τους οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, δηλώνουν αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα των αγροτών και καλούν τους Ηρακλειώτες σε μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Καλούν δε,  για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιλαϊκό και άδικο νομοσχέδιο και να προχωρήσει στη θέσπιση ενός σταθερού, απλού, σύγχρονου, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

Στο μεταξύ την παραίτησή του, υπέβαλε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής. Με επιστολή του προς την Διοίκηση του Συλλόγου, ο κος Πανταζής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι έχει αρχίσει να ξεφτίζει το ενωτικό κλίμα, ότι  κάποιοι θεωρούν την παρουσία του ως βαρίδι στον Σύλλογο ή ότι έχει πολιτικές βλέψεις τις οποίες αρνιέται,  ενώ κάποιοι θέλουν ρόλο για τον Σύλλογο βουβό. Ο κος Πανταζής δηλώνει πάντως: «Παραμένω  στο μετερίζι του αγώνα για τα δίκαια των αγροτών, εξάλλου η εκλογή μου σαν εκλέκτορας στο Πανελλήνιο τριτοβάθμιο όργανο επιβάλει το να αγωνίζομαι με τους αγρότες για τους αγρότες, και όχι για την καρέκλα.»

Ως αρκετές το χρόνο, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης τις 15 ημέρες  εορταστικού ωραρίου. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ελπίζομε και τα διαθέσιμα των καταναλωτών της Κρήτης να φθάσουν όπως και η διάθεση που σε αυτό πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, Περιφέρεια, Υπηρεσίες, Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι, ώστε να ανέβει γιατί το έχομε όλοι ανάγκη. Παρά ταύτα, σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, ορισμένοι έχουν χαράξει άλλο δρόμο. Το δρόμο της ιδιοτέλειας, της πονηριάς, της διάσπασης και του διχασμού. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Κρήτης και της εμπορικής κοινότητας. Εμείς θα ακολουθήσουμε το δρόμο του συγκριτισμού και της ισονομίας στην Κρήτη και της εφαρμογής των νόμων. Είμαστε περισσότεροι και πιστεύομε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.»

Στον καταυλισμό των Ρομά στο Ρέθυμνο συνεχίστηκε χθες Αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, διενεργήθηκαν 8 έρευνες σε οικίες, ελέγχθηκαν 24 άτομα και 6 οχήματα, προσήχθησαν 7 άτομα και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. όχημα. Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου Ρομά, διότι είχε στην κατοχή του Ι.Χ.Φ. όχημα, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Στην αντίστοιχη επιχείρηση του Ηρακλείου όπου συμμετείχαν 150 περίπου αστυνομικοί, διενεργήθηκαν τριάντα  έρευνες σε οικίες και παραπήγματα, ελέγχθηκαν εκατόν ογδόντα άτομα, προσήχθησαν πενήντα πέντε άτομα και ελέγχθηκαν εξήντα (60) οχήματα. Συνελήφθησαν άτομα  ένα για παράνομη οπλοκατοχή και δυο,  άτομα για ναρκωτικά.  Κατασχέθηκαν: ένα τροποποιημένο κυνηγετικό δίκαννο, ένα  μαχαίρι , μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσης,  4 ναρκωτικά χάπια, και είδη οικοσκευής.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, σε 52χρονο άνδρα, κατηγορούμενο ότι αποπλάνησε τη 12χρονη κόρη της συζύγου του, το 2004 στη Μεσαρά.

Το σύστημα «Εργάνη»  παρουσιάζει σήμερα στο Ξενοδοχείο Αστόρια του Ηρακλείου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης  Κεγκέρογλου.

Στις 5 αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Ρεξ.

Διανομή  προϊόντων και  κηπευτικών στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί  σήμερα και αύριο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας,  στην οδό Ν. Καζαντζάκη 6-8.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιεί ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η ΡΟΔΑΥΓΗ», στις 18:00 το απόγευμα,   στο ΚΕΚΟΙΦ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης & Ηφαίστου στο Ηράκλειο.

Απόψε στις 8μμ στην Αίθουσα Ανδρόγεω, η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μετζίνη: "ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΘΕΑΤΕΣ".

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου δίδει ραντεβού στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου,  ο Άγιος Βασίλης των ... δημοσιογράφων για να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να  ευχηθεί για τη νέα χρονιά .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54