Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Τα προβλήματα της Ηλείας στην «Πρωινή ενημέρωση» από την ΕΡΑ Πύργου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ηλείας στους τομείς της υγείας, της παιδείας, καθώς επίσης στις πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές, στα θέματα των απολύσεων  και διαθεσιμοτήτων, της διαχείρισης των απορριμμάτων κλπ. αναδείχθηκαν από την ζωντανή τηλεοπτική ενημέρωση της ΕΡΤ, που μεταδόθηκε σήμερα από την ΕΡΑ Πύργου. Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους και περιέγραψαν με μελανά χρώματα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νομού μας από τους κρατικούς φορείς, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας, ιδιαίτερα στους κατοίκους που επλήγησαν τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλες θεομηνίες. Ολοι τους χαρακτήρισαν την προσπάθεια των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ ως παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία.


Προκαταρκτική εξέταση για το Φραγκοπήδημα

Κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση για την έρευνα και εφαρμογή πράξης του Διευθυντή Δασών Ηλείας που αφορά την έκταση που γίνεται η εναπόθεση των σκουπιδιών στο Φραγκοπήδημα, διέταξε ο Εισαγγελέας Ηλείας κ. Μεϊδάνης. Ο κ. Μεϊδάνης ζήτησε από το Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα να δοθούν εγγράφως, τεκμηριωμένες απαντήσεις σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για τον χαρακτηρισμό της έκτασης που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στη θέση Χάλκοβα ως αναδασωτέα ή μη.
Το θέμα προέκυψε όταν κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως από το Αλποχώρι προσκόμισαν απόφαση του Δασάρχη Πύργου, όπου εμφανίζεται η συγκεκριμένη θέση που παραχωρήθηκε για την εναπόθεση των απορριμμάτων, ως αναδασωτέα. Από τον πρώτο έλεγχο που διενήργησε το Δασαρχείο δεν προκύπτει πως σε αυτή την απόφαση – που αφορά συνολική έκταση 4.235 στρεμμάτων – περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη έκταση που παραχώρησε η Μητρόπολη Ηλείας.
Από την έρευνα που ξεκίνησε το Δασαρχείο Πύργου προκειμένου να δώσει απαντήσεις στο θέμα, προέκυψε πως υπάρχει άλλη μια απόφαση που κηρύσσει αναδασωτέα την περιοχή, χωρίς όμως εκεί να διευκρινίζεται αν περιλαμβάνει και την επίμαχη έκταση. Η δεύτερη απόφαση που έχει εκδοθεί το 1988 από τον τότε Διευθυντή Δασών, νομικά δεν μπορεί να έχει βάση ως προς τον χαρακτηρισμό ως αναδασωτέα, καθώς κάτι τέτοιο βάσει νόμου πρέπει να γίνει σε διάστημα τριών μηνών μετά τις πυρκαγιές και όχι τριών ετών…Στο μεταξύ, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση αυτή, προχωρά απρόσκοπτα η αποκομιδή των σκουπιδιών δίνοντας μια ανάσα στην πόλη του Πύργου, και η εναπόθεσή τους στο χώρο του Φραγκοπηδήματος.

 
Τον Ιανουάριο η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις «Λίμνες»

Μετά από δύο αναβολές συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Πύργου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι που απέκλεισαν τον ΧΑΔΑ στην περιοχή «Λίμνες» κοντά στα Μακρίσια. Προηγήθηκαν στιγμές έντασης, καθώς κάτοικοι επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον δημοτικών παραγόντων.
Αυτό αποτέλεσε το λόγο που η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών. Ωστόσο απόφαση δεν εκδόθηκε, κάτι που αναμένεται να γίνει με τη νέα χρονιά μέσα στον Ιανουάριο.

 
Συνάντηση εργασίας για το χωροταξικό


Συνάντηση εργασίας για το χωροταξικό σχέδιο του νομού μας, πραγματοποιείται σήμερα  στον Πύργο. Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, γίνεται  στο πλαίσιο της διαβούλευσης  για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι το Τεχνικό Επιμελητήριο το ΕΒΕ Ηλείας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων  τα Σωματεία Εργαζόμενων, η  Ε.Α.Σ Ηλείας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Π.Δ.Ε. και η  Ιερά Μητρόπολη Ηλείας .
 

 Διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους

Αρχίζει από σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων για τις 400 περίπου οικογένειες δικαιούχων του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων. Η διανομή περιλαμβάνει ζυμαρικά, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα και η παραλαβή από τους δικαιούχους θα γίνεται από τα παλιά γραφεία του συλλόγου έως και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρες από 8:30 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι. Οι δικαιούχοι για να παραλάβουν τα δωρεάν τρόφιμα θα πρέπει να προσκομίσουν το Βιβλιάριο Πολυτεκνίας θεωρημένο και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

 

Πρώτη δύναμη η ΕΑΚ στους καθηγητές

Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση  με ποσοστό 67,5% αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, στις χθεσινές εκλογές των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας. Ακολούθησαν η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) με 17,2%, η ΔΑΚΕ με 9%, η …Κίνηση με 3,6% και τέλος η Προοδευτική Ενότητα (ΠΑΣΚ) με 2,7%. Στη χθεσινή διαδικασία ψήφισαν 540 καθηγητές και στην καταμέτρηση βρέθηκαν 523 έγκυρα ψηφοδέλτια και 17 άκυρα/λευκά.

 

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων. Δράστες είναι δύο ημεδαποί, ένας 21χρονος άνδρας και μία 36χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.

 
Καιρός


Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. θερμοκρασία το μεσημέρι 14 με 15oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54