Μετάταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ για λύση στο γόρδιο δεσμό της κινητικότητας

Σχέδιο για τη μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ, 3.500 απασχολούμενων στη δημοτική αστυνομία προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση, φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ αρχήν η τρόικα ενώ θετικό φαίνεται να είναι και το υπ. Δημόσιας Τάξης. Το σχέδιο ενσωμάτωσης της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ που έκανε ήδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.



 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δήλωσε, ότι ουδέποτε είχε τεθεί θέμα κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να είναι το μόνιμο "θύμα", που καλείται για πολλοστή φορά να "πληρώσει" τις αστοχίες κάποιων άλλων».

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ μίλησε για «εξευτελισμό της έννοιας της κινητικότητας» και πρόσθεσε, ότι «δεν είναι δυνατόν, η κυβέρνηση υποτασσόμενη στις πιέσεις της τρόικας για να της παραδοθούν 12.500 ονοματεπώνυμα μετακινούμενων, να χρησιμοποιήσει το 'τρικ' της μεταφοράς ολόκληρης της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/07/2013 - 18:27