Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου


 
ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ,  ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ,  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ.

Για επίθεση στις πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων,  εφαρμόζοντας τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς  τους, μειώνοντας τους από 50-200 ευρώ καταγγέλλουν την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και τα κλαδικά σωματεία Αθήνας Πειραιά Θες/νίκης Λάρισας Καρδίτσας Ηρακλείου  Κρήτης.
Οι  εργαζόμενοι-σύμφωνα με τη καταγγελία-στη πλειοψηφία τους δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κλεισίματα καταστημάτων και εκατοντάδες απολύσεις, με ατομικές συμβάσεις  που τους ¨έπεισαν¨ να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.
Οι διοικήσεις των  σωματείων καλούν  τους  εργαζόμενους στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να εμπιστευτούν τη δύναμη της ενότητας, να συσπειρωθούν στα σωματεία και  αγωνιστικά να απαντήσουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.
''Τώρα'', τονίζουν  ‘’περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η συμπόρευση κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, τώρα είναι αναγκαίο, να απαιτήσουμε να επιστραφούν όλα όσα έχει μέχρι σήμερα παρακρατήσει η εργοδοσία από τους μισθούς των εργαζόμενων και να αγωνιστούμε για:
Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με 918 ευρώ βασικό μισθό. Ωράριο εργασίας 40ωρο, 8ωρο, 5ημερο και Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.
 
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ‘’ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ''.
 ‘’Το καινούργιο νομοσχέδιο που ψήφισε  η δικομματική κυβέρνηση, μόνο προστασία της Α κατοικίας  δεν προσφέρει.’’ υποστηρίζει  η Εθνική Ομοσπονδία  Δανειοληπτών
''Στην πραγματικότητα'' εξηγεί η Ομοσπονδία, λόγω των σωρευτικών προϋποθέσεων  και των περιορισμών που θέτει , προσφέρει μία αναιμική προστασία σε πολύ περιορισμένες ομάδες δανειοληπτών, που ποσοστιαία υπολογίζονται περίπου στο 30% και όχι στο 90% που ψευδώς ισχυρίζεται ο υφυπουργός ανάπτυξης κύριος Χατζηδάκης ότι προστατεύονται.
Στην ουσία μιλάμε , για το πρώτο στάδιο και βήμα της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που θα οδηγήσει σε κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.
Ενδεικτικό των τεράστιων δυσκολιών και πρακτικών προβλημάτων που θα προκύψουν , αποτελεί το γεγονός , του ποιος θα κρίνει αν ο δανειολήπτης πλήρη τα κριτήρια ή όχι, ή τράπεζα δηλαδή ο θύτης θα κρίνει το θύμα δηλαδή τον δανειολήπτη, ο οποίος βρίσκεται σε ασθενέστερη θέση απέναντι στην τράπεζα.
Η Εθνική Ομοσπονδία διατυπώνει  το ερώτημα, ''που και πώς 1,5 εκατ. άνεργοι, 600.000 ημιαπασχολούμενοι με 300€ μηνιαίως και 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που είναι απλήρωτοι για μήνες , θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ανωτέρω δικαστικά έξοδα.''
Εκτιμά  παράλληλα ότι ''αυτό  το νομοσχέδιο ταυτόχρονα με την γκεμπελική προπαγάνδα που άσκησε η κυβέρνηση περί κακοπληρωτών και μπατακτζίδων (που δεν υπερβαίνουν τις 6.000 σε ένα σύνολο 1.000.000 δανειοληπτών) αποτελεί την αρχή του τέλους της δικομματικής κυβέρνησης''.
Η Ομοσπονδία  δανειοληπτών  με 60.000 μέλη και υποστηρικτές πανελλαδικά, από το 2014 δηλώνει πως θα προχωρήσει  σε μεθόδους δράσης, πάντα εντός των συνταγματικών πλαισίων, πρωτόγνωρες όμως που θα οδηγήσουν στην πτώση της δικομματικής κυβέρνησης και στην αναζήτηση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών και αστικών ευθυνών για συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ  Γ. ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ  ΠΡΟΣ Ν.Δ….‘’ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.’’
Ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πορεία για τα Νησιά" στο Νότιο Αιγαίο Χαράλαμπος Κόκκινος και ο περιφερειακός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιώργος Ζωγραφίδης φιλοξενήθηκαν χθες το πρωί στην ΕΡΑ Ρόδου και στην εκπομπή της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή και μίλησαν "έξω από τα δόντια", για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές ενώ επιτέθηκαν με σφοδρότητα χωρίς να τον κατονομάζουν στον Γιάννη Παππά  που εμφανίζεται ως ο εκλεκτός του Μαξίμου και του Σαμαρά για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έστειλαν μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία οτι αν δεν τους υπολογίσει...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!
Οι κ. Κόκκινος και  Ζωγραφίδης   πριν  από τη συνέντευξη  στην  ΕΡΑ Ρόδου, είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Αποστόλους όπου μοίρασαν τρόφιμα σε κατοίκους. Κάτι ανάλογο ο συνδυασμός τους έκανε και στην Σύρο. Τόσο ο κ. Κόκκινος όσο και ο κ. Ζωγραφίδης τόνισαν  ότι "κανείς Δωδεκανήσιος δεν πρέπει να μείνει μόνος του στη κρίση" και πρόσθεσαν ότι "πολλοί συμπολίτες μας απόλυτα αξιοπρεπείς έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση". ..Για την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα ο επικεφαλής της "Νέας Πορείας'' είπε ότι τον προβλημάτισε πολύ και υποστήριξε ότι δεν έγινε μέσα στη Νέα Δημοκρατία ο διάλογος που έπρεπε να είχε γίνει.
Οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκαν για την δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την οποία απουσίαζε ο κ. Κόκκινος, μια δημοσκόπηση που λέγεται οτι έγινε με εντολή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η  παραγόντων της ...Τα ονόματα που μετρήθηκαν από την ΝΔ ήταν αυτά του Γιάννη Παππά και του Μανώλη Καμπουρόπουλου.   Γνωρίζει την δημοσκόπηση και τα αποτελέσματα της. ,ανέφερε ο κ Κόκκινος  δεν ξέρει ακριβώς  από ποιόν έγινε ενώ επιτέθηκε  στον Γιάννη Παππά χωρίς να όμως να τον κατονομάζει ..
."Αυτοί που την έκαναν, γιατί δεν έδωσαν τα αποτελέσματα της στην δημοσιότητα; Θα σας πω εγώ....Γιατί θα γελούσαν ακόμη και οι βραχονησίδες απο τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψαν κάποιοι. Δεν με συμπεριέλαβαν γιατί ήλπιζαν οτι κάποιοι με αυτό τον τρόπο θα κατάφερναν να είναι ψηλά! Τραγικά νούμερα κατέγραψαν και το ξέρουν...". Και  συνέχισε: "Με γεια τους και χαρά τους αν πιστεύουν οτι έχει δύναμη, έχει έργο, τον ξέρει η Δωδεκάνησος, τον ξέρουν οι Κυκλάδες ...
.Και κατέληξε προαναγγέλλοντας την εκ νέου κάθοδο του συνδυασμού του στις εκλογές.
‘’Η παράταξη μας είναι μια γροθιά’’ πρόσθεσε και ο κ. Ζωγραφίδης. Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Χαράλαμπο Κόκκινο και το ξέρει. Η ΝΔ δεν μπορεί να στηρίξει άλλη παράταξη. Θα πρέπει να μας υπολογίσει. Αν δεν το πράξει, με γεια της και χαρά της!
Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!" συμπλήρωσε  και έστειλε το μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις..Τέλος .ο κ. Κόκκινος  διερωτήθηκε  για την νέα ΝΟΔΕ. "Που συνεδριάζουν; Αν έχουν γραφεία; Για να μιλάμε για κόμμα και οργάνωση πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει  γραφείο..τόνισε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μας εχει ενοχλήσει από τη νέα ΝΟΔΕ... Θα έπρεπε να μας είχαν καλέσει...ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σκωπτικά στα όσα έγιναν με μέλη της ΟΝΝΕΔ που ψήφισαν στις εκλογές της  ΝΟΔΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ   ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΙΨΩΝ
 Δ. ΓΑΚΗΣ ….. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Σε επανακατάθεση της ερώτησης τους για το Πολυδύναμο Ιατρείο   Λειψών, προχώρησαν οι βουλευτές, Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και Νίκος Μιχαλάκης - μέλος της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετά την αδικαιολόγητη άρνηση της Κυβέρνησης να απαντήσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος - στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου - για τις ελλείψεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο των Λειψών.
«Περιμένουμε, να δώσει επιτέλους απάντηση το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά κυρίως να απαντήσει επί της ουσίας στις εκκλήσεις του δημάρχου και των κατοίκων των Λειψών, καλύπτοντας όλες τις αναγκαίες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου ιατρείου θέσεις, ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού», τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ερώτηση τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπογραμμίζουν ,  διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία και τους νησιώτες ένα νέο ολοκληρωμένο, άρτια στελεχωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου, που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν εκτός από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, πιεστικές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες και δυσκολίες στη συγκοινωνιακή τους σύνδεση με τα άλλα νησιά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ...’’ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ…
Ο Παναγιώτης Εγγλέζος μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Ρόδου ήταν  καλεσμένος  στην ΕΡΑ Ρόδου και της δημοσιογράφου Ρένας Βενιανάκη. Ο κ. Εγγλέζος μίλησε για το ΡΟΔΑ όπου εργάζεται, για τα  προβλήματα των εργαζομένων καθημερινά  και φυσικά για το Σπήλαιο Σαλάκου ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.
"Οι εργαζόμενοι δυστυχώς ζουν κάτω από μια συνεχή ανασφάλεια. Είμαστε όλοι με ημερομηνία λήξης στις δουλειές μας" σημείωσε ο κ. Εγγλέζος.
Αναφερόμενος στο ΡΟΔΑ είπε οτι "πήραμε παράταση ζωής αλλά δεν ξέρουμε για πόσο". Αν  δούλευε σωστά όπως ζητάμε, θα μπορούσε να συντηρεί όλο το Δήμο Ρόδου" τόνισε και αναφέρθηκε στα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με αποτέλεσμα από τα 40 λεωφορεία να είναι σε κίνηση μόνο τα 15 γιατί τους λείπουν ανταλλακτικά!
"Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε την επιχείρηση αρκεί να δράσει σωστά η δημοτική αρχή' πρόσθεσε  ο τέως πρόεδρος των εργαζόμενων του ΡΟΔΑ.
 Για την Φάτνη της Σαλάκου, ο κ. Εγγλέζος είπε ότι όλα θα είναι έτοιμα  σήμερα Τρίτη για να αρχίσει να δέχεται τους φίλους της που είναι πολλοί και σταθεροί. Θα υπάρχει ζωντανή φάτνη στο υπέροχο τοπίο της περιοχής, θα έχουν στηθεί 4 κιόσκια τα οποία λειτουργούν φοιτητές του χωριού και θα πωλούν μηλαράκια, κρέπες και κάστανα ενώ θα μπορεί οποίος θέλει να αγοράζει σε πολύ χαμηλές τιμές ντόπια προϊόντα.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΪΡ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΑ! ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ....
Ο πρόεδρος της ΚΑΪΡ Χρυσόστομος Χρυσοστομάκης φιλοξενήθηκε χθες στην ΕΡΑ Ρόδου και στην εκπομπή της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή. Ο κ. Χρυσοστομάκης αναφέρθηκε στην διαγραφή του προστίμου των 15 εκ. ευρώ από την επιτροπή 70α του Υπουργείου Οικονομικών που επεβλήθη στην εταιρία από διαφορετική ερμηνεία νόμου του 2005. Ο κ. Χρυσοστομάκης μεταξύ άλλων είπε: "Πέρασε από χίλια κύματα αυτή η υπόθεση με πολλές απογοητεύσεις. Η μάχη δόθηκε πάνω από ένα χρόνο και έπρεπε να δοθεί γιατί δεν υπήρχε plan B.
Τι σημαίνει αυτή η διαγραφή για την ΚΑΪΡ; Ελπίδα, δικαίωση και συνέχιση της προσπάθειας να βάλουμε μια τάξη. Σήμερα τα χρέη είναι της τάξης των 6.700.00 ευρώ. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση όσα δεν έχουμε ρυθμίσει και αισιοδοξούμε".
Αναφερόμενος στην στάση των εργαζομένων της ΚΑΪΡ μίλησε για συνδικαλισμό παλαιάς κοπής και διερωτήθηκε που ήταν το σωματείο των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα που δινόταν η μάχη για την επιβίωση της εταιρίας. "Δεν μπορεί να είναι ζητούμενο το οχτάωρο. Την ώρα που καταρρέει η εταιρία θα πρέπει κάποια πράγματα να τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά..." είπε ο κ. Χρυσοστομάκης και πρόσθεσε ότι αν τελικά η εταιρία σταθεί στα πόδια της οι πρώτοι που θα επωφεληθούν είναι οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι. Αναφέρθηκε και στην διείσδυση προϊόντων της ΚΑΪΡ στην αχανή αγορά της Κίνας, "Ξεκινήσαμε δειλά. Η τελευταία παραγγελία είναι 3.500 φιάλες" και αποκάλυψε ότι οι Κινέζοι προτιμούν το κόκκινο "πάθος" και την μποέμ ροζέ σαμπάνια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΚΡΕΜΑΣΤΗ
Οι Σύλλογοι και ο Πρόεδρος προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την παραμονή των Χριστουγέννων στις 18:00, οι Σύλλογοι της Κοινότητάς μας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής των Δημοτικών Ενοτήτων Πεταλούδων – Ιαλυσού, θα πουν τα κάλαντα σε όλο το χωριό.
Ο πρόεδρος της επιτροπής εκδηλώσεων των συλλόγων Κρεμαστής  κ. Γιάννης Μάτσης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής Νίκος Κεφαλάκης, καλούν όλους να μετάσχουν στη χαρά των Χριστουγέννων, να πούμε τα κάλαντα στο χωριό, να γευτούμε τα εδέσματα να πιούμε, στην Πλατεία του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής και να απολαύσουμε τα τραγούδια από το νεανικό μουσικό συγκρότημα «SLEEPDEEP».
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητάς μας.
Καλές Γιορτές για τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής
ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Νίκος Κεφαλάκης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ   ΣΕ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
Τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, προσέφεραν  χθες  το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, η επίτιμη πρόεδρος των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μαριάννα Κολώνα, συνοδευόμενη από την επιχειρηματία Σοφία Χατζηγεωργίου., σ’ ένδειξη   έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, ενόψει και  των Χριστουγέννων.
Τα  τρόφιμα (αλεύρι, αλλά και 80 κοτόπουλα)   θα διατεθούν δια μέσου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου η  οποία  σε καθημερινή βάση δίνει το δικό της  αγώνα για τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΙΝΛΑΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟ.

Διπλή είναι η επιτυχία για τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, σύμφωνα με δήλωση του Δ/ντή του, Νίκου Σοφού,αφού κατάφερε μετά την Ελληνο-Φιλανδική κινηματογραφική παραγωγή “Adventure in Greece” να μεταφέρει και τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς 14 επεισοδίων στα νησιά μας.
''Ενώ είχε ήδη γυριστεί το τρέιλερ του σήριαλ “The Missing Route” στην Κρήτη και τη Λαπωνία και τα γυρίσματα είχαν δρομολογηθεί, ''εξηγεί ο κ. Σοφός, ο σκηνοθέτης Taavi Vartia εκτιμώντας όχι μόνο τις ομορφιές των νησιών μας, αλλά κυρίως την οργάνωση και τις διευκολύνσεις που του παρείχαν ο Δήμος Κω και ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, αποφάσισε να ακυρώσει τα γυρίσματα στην Κρήτη και να τα πραγματοποιήσει στην Κω.
Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο σκηνοθέτης μιλάει για την αλλαγή σχεδίων που του επέφερε η Κως στα γυρίσματα της ταινίας, «κερδίζοντας» την Αίγινα, ενώ με την Ελληνίδα συμπαραγωγό  τον ενημέρωσαν  ότι το Κέντρο Κινηματογράφου της Λαπωνίας δέχθηκε το αίτημα αλλαγής των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς και τελικά αντί για την Κρήτη θα πραγματοποιηθούν στην Κω.,

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ  
 Συνελήφθη στην Κω  54χρονος ημεδαπός γιατί εκτελούσε εργασίες διάνοιξης γεώτρησης σε κτήμα 66χρονου ημεδαπού χωρίς άδεια . Σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου καθώς και του ιδιοκτήτη του μηχανήματος γεώτρησης (γεωτρύπανο), οι οποίοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, σχηματίστηκε δικογραφία

ΚΕΦΑΛΙΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
 Σε μια  φιλόξενη  ατμόσφαιρα παραδοσιακού χωριού, πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Κεφάλου,  με όλα τα παραδοσιακά προϊόντα (σαρμουσάους, ψωμί χωριάτικο, μαρμαρίτες, κατημέρια, τηγανίτες,,) αλλά και  χειροποίητες κατασκευές…. Τα έσοδα από τις εισπράξεις στη πλειονότητα τους θα ενισχύσουν  ανάγκες σχολείων και κοινωνικές δράσεις, στη δημοτική κοινότητα.
Την εκδήλωση  αγκάλιασε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ηρακλειδών με τον μαέστρο Ν. Γκαναβούρα και τα παιδιά της μπάντας.

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΦΑΤΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΩ.
Αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικης Φάτνης  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επισκεφθούν  την Αντιμάχεια ,στο κύκλο του Αεροδρομίου, την Πέμπτη 26 και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου. 12 έως 16 το απόγευμα.
   Την εκδήλωση, που επιμελούνται η δημοτική κοινότητα και ο Πολιτιστικός σύλλογος’’ Πρόοδος’’ θα πλαισιώσουν η Παιδική Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, «Ο Βυζαντινός Χορός» Ιεροψαλτών Αντιμάχειας με χριστουγεννιάτικους  ύμνους και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών με χριστουγεννιάτικες

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54