Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Στην αντεπίθεση το Δασαρχείο για τη «Χάλκοβα»


Στην κατάθεση αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Πύργου, με την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Πύργου για την εναπόθεση και ταφή απορριμμάτων στη θέση «Χάλκοβα» στην περιοχή του Φραγκοπηδήματος προχώρησε το Δασαρχείο Πύργου. Η αίτηση αναστολής αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πύργου και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η πρόταση αίτησης αναστολής αναμένεται να συζητηθεί παράλληλα με την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος Πύργου για την ίδια υπόθεση, στις 7 Ιανουαρίου.
 
Ημερίδα για δυνητικά δικαιούχους επενδυτές από το ΕΒΕ Ηλείας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ενημερωτική Ημερίδα για δυνητικά δικαιούχους επενδυτές από το Επιμελητήριο Ηλείας. Αφορούσε την «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου  και Υπηρεσιών» και είχε στόχο  να δοθούν οδηγίες και διευκρινίσεις, σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων. Η ενημέρωση έγινε σε συνεργασία με την  Διαχειριστική Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων, στελέχη της οποίας ανέλυσαν τις αιτούμενες ενέργειες κάλυψης των προϋποθέσεων  που υποδεικνύει η υπουργική απόφαση αλλά και της έγκρισης χρηματοδότησης των έργων.


Παράταση ισχύος βιβλιαρίων ΟΠΑΔ


Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η ισχύς των βιβλιαρίων ασθενείας των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική Απογραφή και Θεώρηση των βιβλιαρίων τους το 2013.
 
Επιστρέφονται άδειες οδήγησης

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς επίσης οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των εν λόγω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 
Μέτρα στις Εθνικές Οδούς

Διαρκής θα είναι η παρουσία της Τροχαίας από σήμερα στα εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της εξόδου των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων. Σήμερα, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των εθνικών από τις 16:00-21:00.

 
Ο διαγωνισμός για βιοκλιματική αναβάθμιση Αμαλιάδας


Στις 31 Δεκεμβρίου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το έργο ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της Αμαλιάδας. Η ανάπλαση και η βιοκλιματική αναβάθμιση αφορά στο κέντρο   της Αμαλιάδας και  το πρώην ρέμα Σοχιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.773.183,42 ευρώ.


Χριστούγεννα στην Κρέστενα


Στο πνεύμα των Χριστουγέννων κινείται η Κρέστενα, με το εορταστικό διήμερο που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα. Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων, η Εθελοντική Οργάνωση Rommel και η Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων.


Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Βαρθολομιό από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου,  ένας 51χρονος, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Οι Αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου στο Βαρθολομιό, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων και το χρηματικό πόσο των 11.000 ευρώ για το όποιο δεν κατείχε κανένα νόμιμο παραστατικό.


Καιρός


Συννεφιά με λίγες τοπικές ασθενείς βροχές περιμένουμε σήμερα Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων στα Δυτικά.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 10 με 11 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 Αύριο Χριστούγεννα περιμένουμε νωρίς το πρωί νεφώσεις με σποραδικές ασθενείς βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία το πρωί, 10 με 11 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 7 με 8 στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 17 με 18o βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - νοτιοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54