Τρίτεκνοι προς Παπούλια, Σαμαρά, Μεϊμαράκη: Υιοθετείστε τα παιδιά μας!

Σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να κάνουν κοινωνούς την πολιτεία και τους πολιτικούς στον καθημερινό τους Γολγοθά, προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού Βόλου. Απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας προς συμπλήρωση ώστε να αναλάβουν τα κόστη διαβίωσης των 120 παιδιών τους στα οποία είναι πολύ δύσκολο πλέον να ανταποκριθούν.

Οπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου η κατάσταση είναι δυσβάσταχτη από τότε που κόπηκαν τα ελάχιστα επιδόματα και κυρίως τριτεκνικό των 268 ευρώ που λάμβαναν ανά δίμηνο.

Την ίδια ώρα τα παιδιά μετατράπηκαν σε τεκμήρια φορολόγησης, καθώς το κράτος τους φορολογεί επιπλέον με 500 ευρώ για το κάθε παιδί, δηλαδή με 1.500 ευρώ το χρόνο συνολικά, μόνο από το γεγονός ότι έχουν τρία παιδιά.

Οι ίδιοι προαναγγέλλουν παρόμοιες κινήσεις και από άλλους συλλόγους τριτέκνων ανά τη χώρα.

Μόνη τους βοήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η πρωτοβουλία των εμπόρων της περιοχής του Αλμυρού να παρέχουν εκπτώσεις στα μέλη του Συλλόγου, καθώς η προσπάθεια του Δήμου να μειώσει τα δημοτικά τέλη και το κόστος του νερού για τις τρίτεκνες οικογένειες κρίθηκε παράνομη από την Περιφέρεια.

Οπως τόνισε μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού, Γιάννης Αποστολόπουλος, σε τέτοιες εποχές δεινής οικονομικής κρίσης, οι πολιτικοί άρχοντες της χώρας δεν μπορεί να είναι αμέτοχοι και να προσποιούνται άγνοια των προβλημάτων. «Πρέπει να γνωρίζουν. Και ο κ. Παπούλιας και ο κ. Μειμαράκης. Και να πάρουν θέση. Τουλάχιστον ας καλέσουν την ομοσπονδία να μάθουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που περνούν οι οικογένειές μας», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/12/2013 - 02:55