Οι δράστες θα λογοδοτήσουν δηλώνει ο Πρωθυπουργός

Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της επίθεσης τα ξημερώματα στην οικία του Γερμανού πρέσβη, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την καταδίκη του ιδίου της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού ξεκαθαρίζοντας ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Το μόνο που δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα, τόνισε λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 

Από την πλευρά της, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επεσήμανε ότι ο στόχος των δραστών ήταν η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και να πληγεί η ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει διατάραξη των «στενών και φιλικών σχέσεων» μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας εμφανίσθηκε και ο Γερμανός πρέσβης.

Σε γραπτή δήλωσή του σημείωσε ότι «δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Ο ίδιος ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία και την κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/12/2013 - 14:55