Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Μιχάλη Λιάπη - Ξανά απών από το δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.


Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Κατά την εισήγησή του, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα», τονίζοντας ότι παραβίασε το νόμο που ο ίδιος κατασκεύασε. Όπως υποστήριξε: «το γεγονός ότι έφυγε ταξίδι με εξωτικό προορισμό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια», ενώ πρόσθεσε πως «ο πρότερος έντιμος βίος δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη στο παρελθόν αλλά ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί».

Ο κατηγορούμενος, κατά τον εισαγγελέα «επέλεξε να μην πληρώσει το ευτελές για εκείνον ποσό των 1000 ευρώ που στοιχίζει όσο ένα γεύμα στα πολυτελή εστιατόρια όπου συχνάζει».

Οι συνήγοροί του αντέτειναν πως δεν υπήρξε οικονομικός δόλος από πλευράς του πρώην υπουργού Μεταφορών και πως ο εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ένας εξ αυτών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Λιάπη, ο ίδιος δεν παρέστη στη δίκη, επειδή ήθελε να αποφύγει τα ΜΜΕ.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/12/2013 - 17:17