Νέα συνάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον υφ. Ραδιοτηλεόρασης τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα ανανέωσαν το ραντεβού τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Στη σημερινή συνάντηση παρουσιάστηκε στον κ. Καψή, νομικά τεκμηριωμένη, η πρόταση των εργαζομένων για τη μετάβαση στη νέα ημέρα για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με την πρόταση μας, η μετάβαση αυτή, αν πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που παρουσιάσαμε, δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ στους πολίτες και τον κρατικό προϋπολογισμό και ταυτόχρονα απαλλάσσει την κυβέρνηση από το βάρος της συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ, την οποία συνεχίζει να μην εφαρμόζει για 19η ημέρα.

Επίσης στο μεσοδιάστημα προτείνεται να γίνει χρήση των περιθωρίων που υπάρχουν περί εθελουσίων αποχωρήσεων και κινήτρων για συνταξιοδότηση. Την ίδια στιγμή κατοχυρώνονται τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και με παρόντες τους εργαζόμενους θα μπορέσει, επιτέλους, να τεθούν οι βάσεις του όποιου διαλόγου για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η νομική σύμβουλος του κ. Καψή κατέγραψε την πρόταση και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους των σωματείων που παρίσταντο στην συνάντηση και επιφυλάχθηκε να επανέλθει με συγκεκριμένες απαντήσεις στη συνάντηση της Δευτέρας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54