Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και περισσότερες ειδήσεις με συνεχή ενημέρωση, στα site της ΕΡΑ Ρόδου erarodos.blogspot.gr και erarodou.blogspot.gr

Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ.... ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ  ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ  ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ


H    Αφροδίτη, μια γυναίκα  που εργάζεται ως καθαρίστρια στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας, με  άνδρα νοσηλευόμενο  με σοβαρή ασθένεια  σε κλινική των Αθηνών, πέντε παιδιά  και  πολλά χρέη.  βούτηξε με τα ρούχα και έπιασε το σταυρό  χθες στο Μανδράκι της Ρόδου.
Πράξη -που όπως η ίδια είπε - είχε συμβολικό χαρακτήρα. καθώς, παρά τις εκκλήσεις της  στις τοπικές αρχές πολύ καιρό τώρα,  να τη βοηθήσουν  δεν υπήρξε ανταπόκριση, γεγονός που την οδήγησε  να  προχωρήσει στη πράξη αυτή.  Μια πράξη που προκάλεσε την έκπληξη στους 15 περίπου κολυμβητές αλλά και στους παρευρισκόμενους στη προβλήτα την ώρα της ρίψης του Σταυρού.
Τα  προβλήματα που βιώνει   περιέγραψε, αμέσως μετά, προς τους εκπροσώπους των αρχών, που στέκονταν  στην εξέδρα  και το Μητροπολίτη, η πολύτεκνη μητέρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απόγνωση και αγανάκτηση της.
Ήδη  είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας για την υποστήριξη της απελπισμένης μητέρας.

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ……. ΕΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΕΝΔΟ


Καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης»  ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας   από τη Τέλενδο μετά τη τελετή αγιασμού των υδάτων.
‘’Ήρθα εδώ’’ συμπλήρωσε ‘’σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε,…’’
Ο κ. Παπούλιας  έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Ο αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού. Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στη  Ψέριμο, συναντήθηκε  με κατοίκους και  αμέσως μετά  παρακάθισε σε γεύμα στη Κάλυμνο,που του παρέθεσε ο δήμος.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν  χθες  και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Οι δύο υπουργοί, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρακολούθησαν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού   ενώ τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Ελευθερία Φτακλάκη.
Μετά την τελετή, οι κ. Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης  συζήτησαν  με κατοίκους του νησιού  και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ), στρατιωτικά φυλάκια  στη  Στρογγύλη και  τη Ρω, ενώ  κατέθεσαν  στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

ΣΗΜΕΡΑ  Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ


Από το  Μονομελές  Πλημμελειοδικείο  Ρόδου θα δικαστούν   σήμερα  Τρίτη δύο δήμαρχοι, ένας αντιδήμαρχος και δύο προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ροδίων, κατηγορούμενοι για την πτώση της οροφής του κτιρίου της Ακαδημίας τον Ιανουάριο του 2012.
Ειδικότερα, για έκθεση σε κίνδυνο, διά παραλείψεως κατά συρροή κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, ο νυν δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου Θεοδόσης Κολιάδης και ο πρώην προϊστάμενος της ίδιας υπηρεσίας Γιώργος Χριστοδούλου.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο οι προαναφερόμενοι αν και είχαν ενημερωθεί   από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, σχετικά με τα προβλήματα υγρασίας που παρουσίαζε το κτίριο  στην οροφή του  και  μπορούσαν να προβλέψουν  το ενδεχόμενο κατάρρευσής της, δεν έλαβαν κανένα προστατευτικό μέτρο για τη στεγανοποίηση της οροφής.

ΣΤΟ 2ο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η   ΚΑΘΟΔΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των στελεχών και φίλων του ανεξάρτητου περιφερειακού συνδυασμού ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ και θα ανακοινωθεί η κάθοδος του στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014, σύμφωνα με δήλωση του συνδυασμού. Ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβούλιου Νοτίου Αιγαίου και της παράταξης  ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ  Χαράλαμπος Κόκκινος, περιόδευσε στη Ρόδο στις 2 και 3 Ιανουαρίου, είχε επαφές με αυτοδιοικητικά στελέχη, φιλοξενήθηκε σε ΜΜΕ του νησιού και συμμετείχε, εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση της ΠΝΑ, στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς. Στις 5 και 6 Ιανουαρίου  επισκέφθηκε τη Σύρο όπου   είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τα στελέχη του συνδυασμού και πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί συμμετέχοντας και  στις εορταστικές – θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ "ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ"


Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ "ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ" συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης σε άτομα με αναπηρία, με το ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει.
Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι η εξυπηρέτηση των ατόμων, σε ότι αφορά την μετακίνηση τους είτε για ψυχαγωγία και αναψυχή είτε για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους.
Η υπηρεσία παρέχεται, κατόπιν συνεννόησης, σε κατοίκους του νησιού αλλά και σε επισκέπτες. Επίσης..
Ύστερα από την μεγάλη ζήτηση που είχαμε για τα μαθήματα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, θα ξεκινήσουν ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ από τα μέσα Γενάρη!! Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Χαρτοφύλη Μαριέτα στο τηλέφωνο: 2241072571 ή στείλετε μήνυμα στο inbox της νέας μας σελίδας στο facebook!!!!
www.facebook.com/pwdservices.gr


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ
 
ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ 43ΧΡΟΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Η Ασφυξία από εισπνεόμενους καπνούς πυρκαγιάς στο μπάνιο  εκτιμάται ως η αιτία θανάτου της 43χρονης (που εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα   Σαββάτου   στη κατοικία της,  στη Καρδάμαινα της Κω) σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση  Χειρουργού του Νοσοκομείου, που εκτελεί χρέη Ιατροδικαστού.
Η  άτυχη γυναίκα βρέθηκε  σε  δωμάτιο του σπιτιού, όμως σύμφωνα με τα ευρήματα επιχείρησε και πέτυχε  να σβήσει   τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο μπάνιο του σπιτιού. Παρόλα αυτά  οι πυκνοί καπνοί που εισέπνευσε , επέφεραν τελικά  απώλεια αισθήσεων και στη συνέχεια τον θάνατο, στην  43χρονη. μητέρα ενός 16χρονου παιδιού.
 
30 ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ      ΒΟΥΤΗΞΑΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ


Περισσότεροι από  τριάντα  ήταν οι κολυμβητές  από 14  έως  50 ετών που  έπεσαν  χθες στη θάλασσα , στη προβλήτα   της σκάλας του πολεμικού Ναυτικού  της Κω για να πιάσουν το Σταυρό. Τυχερός, για τρίτη φορά -όπως ο ίδιος  δήλωσε, ήταν ο Αντώνης Διακαναστάσης.
Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε  από  τον Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ,  παρουσία εκπροσώπων Τοπικών αρχών, Φορέων και πλήθους πολιτών  Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή τόσο των κολυμβητών όσο και του κόσμου στη τελετή αγιασμού  σε  Καρδάμαινα, Μαστιχάρι, Κέφαλο.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΚΙ  ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Ένα πλαστικό μπαλάκι που περιείχε 4,4 γραμ. ηρωίνης  εντοπίστηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στο εσωτερικό προαύλιο του Καταστήματος Κράτησης Κω από Σωφρονιστικό Υπάλληλο. Η συσκευασία με τη ναρκωτική ουσία παραδόθηκε στο Τ.Α. Κω, το οποίο και διενεργεί προανάκριση.

ΣΕ 193 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Τρόφιμα σε 193  Οικογένειες και  συμπολίτες μας μοίρασαν όπως κάθε χρόνο, τα μέλη του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω  τις  ημέρες των Χριστουγέννων. Τα δέματα τροφίμων  συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές  αλληλέγγυων πολιτών  και την οικονομική συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματός.

ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΡΟΔΟ, ΚΩ ΑΝΑΖΗΤΑ Η AEGEAN, ΜΕΧΡΙ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


Αεροσυνοδούς με έδρα  τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Κω, τη Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Αθήνα για τη θερινή περίοδο αναζητά να προσλάβει η αεροπορική εταιρία Αegean προκειμένου να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της για τη θερινή περίοδο», όπως κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωσή της, που δημοσιεύτηκε στο site της εταιρίας παραμονή Χριστουγέννων.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://el.aegeanair.com/i-etaireia/theseis-ergasias/, στην υποκατηγορία «Θέσεις εργασίας για την Κω».
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στα βιογραφικά που θα αποσταλούν είναι απαραίτητο να αναφέρονται το ύψος και το βάρος, όπως επίσης και να επισυνάπτεται πρόσφατη φωτογραφία. Επιπλέον, τα τυπικά προσόντα που πρέπει να καλύπτουν οι ενδιαφερόμενες είναι: α) Απολυτήριο λυκείου, β) άριστη γνώση Αγγλικών, με την επισήμανση ότι θα θεωρηθούν προσόν, α) δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Ρωσικά ή Ιταλικά) και β) πτυχία ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών.
 
ΑΠΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ  13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ


Από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και  θα διαρκέσουν μέχρι τη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ,σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κω ΕΡΜΗΣ
Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.
Στην  αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής.
Στην  αναγραφή ποσοστού έκπτωσης και  στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ ΜΕ ΒΟΛΕΣ  ΝΕΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΩ


Με προειδοποιητικές επαναλαμβανόμενες  βολές από τους άνδρες του λιμενικού σώματος της Κω  ειδοποιήθηκαν,  ξημερώματα Σαββάτου, οι  επιβαίνοντες σε πολυεστερικό σκάφος μετανάστες να απομακρυνθούν από τα χωρικά μας ύδατα και να επιστρέψουν στα τουρκικά…
Το επεισόδιο σημειώθηκε  3 με 4 το πρωί,  στη θαλάσσια περιοχή της Λάμπης όταν  έγινε αντιληπτό το πολυεστερικό, με τους 30 περίπου μετανάστες ,από το  περιπολικό του λιμενικού  το οποίο άμεσα κατευθύνθηκε  στο σημείο όπου έπλεε   το σκάφος. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε και πλωτό περιπολικό της λιμενικής Αστυνομίας από το Bodrum και   το σκάφος οδηγήθηκε πίσω στις τουρκικές ακτές.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ   ΤΟΥΣ 85  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές 63 και 21 ετών που συνελήφθησαν από τοη λιμενική αρχή  της Κω να μεταφέρουν   με πολυεστερικό σκάφος, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ΝΔ της Αστυπάλαιας  85 μετανάστες στη πλειονότητα τους  Σύριοι με 15 παιδιά.
Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι προορισμός τους ήταν οι Ιταλικές ακτές και λόγω μηχανικής βλάβης κάλεσαν σε βοήθεια, ενώ παραδέχθηκαν ότι εισέπραξαν 5.500 ε από κάθε ένα πρόσφυγα
Εντωμεταξύ αναχώρησαν χθες οι περισσότεροι Σύριοι που φιλοξενούνταν στα καταλύματα στο Ψαλίδι αφού διεκπεραιώθηκε η διοικητική διαδικασία και τους δόθηκαν τα σχετικά έγγραφα. παραμονής για έξι μήνες. στη χώρα.

 

ΤΗΛΟΣ


80χρονος  μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι  με πλωτό περιπολικό, με  μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων   του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το λιμάνι της Τήλου στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΝΔΟΣ


ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΝΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ


Στη Τέλενδο βρέθηκε  χθες  για άλλη μια φορά και  ο  Σύλλογος Αιμοδοτών Κω  προκειμένου να δώσει  δώρα,  βιβλία ρούχα και γλυκά, στα παιδιά του νησιού, όπως κάθε χρόνο συνηθίζει να κάνει, με επισκέψεις στα μικρά νησιά της ακριτικής Δωδεκανήσου.
Εκπρόσωποι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη  και με το Μητροπολίτη  Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας Παίσιο, με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54