Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής


Καταστρέφεται η κτηνοτροφία στη Ροδόπη λόγω ευλογιάς

Δεν έχει σταματημό ο εφιάλτης  με τον ιό της ευλογιάς στη Ροδόπη, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα και επεκτείνονται σε ολόκληρο το νομό. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες οι κτηνοτρόφοι ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Μέχρι στιγμής τα σφαγιασθέντα ζώα στη Ροδόπη φτάνουν τον αριθμό 1.650 και σε ολόκληρη τη Θράκη αγγίζει τα 20.000 σφαγιασθέντα ζώα!!!
Αριθμοί που αποτυπώνουν καταστροφή και μάλιστα καταστροφή της Εθνικής οικονομίας.
Από την αρχή της αντιμετώπισης του θέματος, οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν να εκμηδενίζεται μέρα με τη μέρα το ζωϊκό τους κεφάλαιο, είχαν καταλογίσει μεγάλη καθυστέρηση στις αρχές για την λήψη κατάλληλων μέτρων,  αλλά και ενημέρωση των κτηνοτρόφων  για σωστές πρακτικές, προκειμένου να περιορισθεί η επέκταση του ιού σε ολόκληρη την περιοχή, όπως η κατασκευή απολυμαντικής τάφρου έξω από κάθε κτηνοτροφική μονάδα, απαγόρευση επισκέψεων στις κτηνοτροφικές μονάδες. Μάλιστα παρατηρήθηκε και κατεγράφη και έξαρση των κρουσμάτων της ευλογιάς μετά και από τις επισκέψεις των κτηνιάτρων, οι οποίες και απαγορεύτηκαν.
Επι πλέον καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία μέτρων καταστολής και πρόληψης του ιού, αλλά και πλημμελή τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα εδώ και καιρό είναι άδειες και από νερό ακόμη,  όχι με απολυμαντικό οι απολυμαντικές τάφροι σε Ίασμο και Πόρτο Λάγος. Δεν σχεδιάστηκε και δεν αποφασίσθηκε από κανέναν κυρίως Δήμο, και όχι μόνο, να γίνουν διάφοροι ψεκασμοί στις περιοχές όπου αρχικά είχαν εμφανισθεί τα κρούσματα, όπως στη Γλυφάδα. Όπως στηλίτευσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Μάντζαρης, ακόμα και στο Δημοτικό Σφαγείο Κομοτηνής, δεν λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα και δεν διενεργούνταν ψεκασμοί, επειδή το ψεκαστικό μηχάνημα του Δήμου ήταν…παγωμένο…!!!

Πρώτο αιρετό ΔΣ από την ένωση Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών  Φυτών


Την πρώτη τους συνάντηση μετά την σύσταση τους μέσα στο 2014 ως Ένωση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών(ΑΦΦ) της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 5 το απόγευμα τα μέλη της ΑΦΦ.
Η συνάντηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου θα διενεργηθούν και εκλογές, προκειμένου να προκύψει και το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχοι της ΑΦΦ είναι, πρώτον η διασφάλιση του πολλαπλασιαστικού υλικού, το οποίο θα είναι επαρκές και πιστοποιημένο με Ελληνικά φυτά. Δεύτερον η δημιουργία του Μπραντ, δηλαδή της φήμης που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, τα οποία λόγω της περιεκτικότητας σε αιθέρια έλαια και λόγω του ευλογημένου Ελληνικού κλίματος , μπορούν να γίνουν –και είναι – τα καλύτερα στην Αγορά.
Δοθέντος ότι, η Ελλάδα είναι η Τρίτη χώρα σε Βιοποικιλότητα σε ολόκληρο τον κόσμο…κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συγκινεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δράσεις Νέων Αγροτών στην Αγρότικα


Γίνεται γνωστό ότι μέσα στο πλαίσιο της Αγκρότικα που γίνεται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί το δεύτερο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου. Συγκεκριμένα  στις 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Κορώνα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ , θα παρουσιασθούν πετυχημένες πρακτικές από Αγρότες-Επιχειρηματίες της Ελλάδας, οι οποίο τόλμησαν και έκαναν το όνειρό τους επιχειρηματικότητα, χωρίς επιδοτήσεις.

Διαβούλευση η δεύτερη φάση του Χωροταξικού Σχεδιασμού της ΑΜ-Θ


Σε διαβούλευση τίθεται το περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του Χρυσού, καλούνται  ως την ερχόμενη Παρασκευή οι έχοντες τις απαραίτητες γνώσεις ή και εμπειρία να κάνουν τις προτάσεις τους, μια και τώρα κατατίθενται προτάσεις για ένταξη σε όλους τους τομείς.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για διάρρηξη Ιερού Ναού σε χωριό της Ροδόπης     

Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε χωριό της Ροδόπης, όπου ο 25χρονος διέρρηξε τον Ιερό Ναό και εισήλθε στο εσωτερικό του, ενώ ο 26χρονος συνεργός του ανέμενε στο όχημα.

Οι δράστες δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του Ναού, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιερέα και συνελήφθησαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54