Φωτογραφία REUTERS/SAAD SHALASH

Ιράκ: Μακελειό σε οίκο ανοχής

Επτά γυναίκες και πέντε άνδρες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλων σε οίκο ανοχής της συνοικίας Ζανούγια, στα ανατολικά της Βαγδάτης.

 

Σημειώνεται ότι ακόμη μια επίθεση σε οίκο ανοχής είχε σημειωθεί στις 22 Μαΐου του 2013, στη Ζανούγια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Η επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα είναι ένα ακόμη από τα πολλά περιστατικά βίας που σημειώνονται στο Ιράκ.

Το 2013 τα περιστατικά αυξήθηκαν σε βαθμό που έφτασαν στα επίπεδα του 2008, όταν η χώρα μόλις έβγαινε από τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε την αμερικανική εισβολή το 2003.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η νέα έξαρση της βίας πυροδοτείται από τη δυσαρέσκεια της σουνιτικής κοινότητας, η οποία νιώθει ότι περιθωριοποιείται από την κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι Σιίτες.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, κάλεσε, μέσω ηχογραφημένου μηνύματος, τους σουνίτες Ιρακινούς που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης να συνεχίζουν τον αγώνα τους, αλλιώς θα υποβαθμιστούν σε μια κατάσταση «σκλαβιάς» από τους Σιίτες, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε απόψε.

Η ίδια οργάνωση έχει καταλάβει τη Φαλούτζα και η κυβέρνηση δίνει μάχη για να την επανακαταλάβει. Για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικό υλικό διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να στείλουν αμερικανούς στρατιώτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54