Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ανάσα για το δήμο Πύργου η απόφαση για τα σκουπίδια


Τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου, για την εναπόθεση των απορριμμάτων στη θέση «Χάλκοβα» από τους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας αποφάσισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας χθες , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων, δίνοντας μικρή ανάσα στη δημοτική αρχή. Ο δήμος Πύργου έθεσε το ζήτημα της εκτάκτου ανάγκης και τόνισε ότι η εν λόγω έκταση έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από τους τόνους απορριμμάτων που για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν κατακλύσει, κυρίως την πόλη του Πύργου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας. Από την πλευρά του δημοσίου και των ιδιοκτητών όμορων εκτάσεων, κατατέθηκαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο χώρος αποτελεί αναδασωτέα έκταση, ζητώντας την αναστολή της προσωρινής διαταγής, αίτημα όμως που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

 
Βουτιά της οικοδομής

Την κατιούσα και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς έχει πάρει η οικοδομή στην Ηλεία, παρασύροντας σ’ αυτόν τον κατήφορο περίπου 150 συναφή επαγγέλματα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο το 2013 έκλεισε με μεγάλο αρνητικό πρόσημο στην έκδοση οικοδομικών αδειών από την πολεοδομία Πύργου καθώς αυτές εμφανίζουν καθίζηση της τάξης του 36,2%, σε σχέση με το 2012, ενώ στην τετραετία μειώθηκε κατά 72,7%.

 
Από σήμερα το χαράτσι στις συνταγές

Χαράτσι ενός ευρώ για κάθε συνταγή θα πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Το ένα ευρώ για κάθε συνταγή θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς υπέρ του ΕΟΠΥΥ, μεταθέτοντας ουσιαστικά το κόστος από το ασφαλιστικό ταμείο του ασφαλισμένου, στον ίδιο. Από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 
Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών βάζει «φωτιά»  στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2014 τέθηκε σε ισχύ εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που υποχρεώνει τους εμπόρους να ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα που πρόκειται να μεταπωλήσουν. Όπως επισημαίνουν οι έμποροι, πρόκειται για απαράδεκτο μέτρο που έχει δημιουργήσει ήδη τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε μια εποχή που ο κλάδος έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.
 
Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Έρευνες για τον εντοπισμό μελών κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μέσω της Ηλείας και της Αχαϊας, διενεργεί η Αστυνομία. Ηδη έχει συλληφθεί ένας 32χρονος Έλληνας, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που μετέφεραν με φορτηγό 12 Αφγανούς και 11 Πακιστανούς μετανάστες και οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Δυτικής Αχαϊας.


Καιρός

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα στα δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ, θερμοκρασία το μεσημέρι μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54