Πολιτικές αντιδράσεις για την ομιλία Α. Σαμαρά

Διχαστικό κήρυγμα με ακροδεξιές κορώνες χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε Πρωθυπουργός είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης. Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «η σωτηρία της πατρίδας δεν γίνεται μέσα από τον συνεχή αυτοεξευτελισμό στην ποδιά της Μέρκελ, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό».
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων πως η νέα Ελλάδα για τον εργαζόμενο λαό δε θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία.

Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να ντρέπεται, λέει η Χρυσή Αυγή, καθώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα παιδιά των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν 60% ανεργία και αναγκάζονται να ξενιτευτούν από την πατρίδα μας.

Α. Τσίπρας: «Δεν θα γίνουμε αποικία χρέους»

Σε συνέντευξη του στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα αποικία χρέους. Επισημαίνει, ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν. "Μαζί με την Ελλάδα θα αλλάξει και η Ευρώπη", τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54