Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου



Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και περισσότερες ειδήσεις με συνεχή ενημέρωση, στα site της ΕΡΑ Ρόδου erarodos.blogspot.gr και erarodou.blogspot.gr

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ   ΜΙΑ  ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.


58χρονος Καστελοριζιός πέθανε   χθες  στο νησί αβοήθητος, καθώς δεν υπάρχει γενικός παθολόγος  ενώ ένας δεύτερος  κάτοικος, που κτύπησε στο πόδι, υποχρεώθηκε  να πάει απέναντι στη Τουρκία για να  ‘’επιδέσουν" το πόδι του  αφού  ο μοναδικός  αγροτικός γιατρός είχε επιβιβαστεί, συνοδεύοντας   τον 58χρονο, στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για Ρόδο!!!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου  VERENA  στις 10 χθες το πρωί ο 58χρονος Μιχάλης Ράφτης παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει μπαλονάκι στην καρδιά. Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ γιατί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Ρόδο.
Στις 11 επιδεινώνεται η κατάσταση του, μάλιστα υπέστη και δύο ανακοπές τις οποίες  αντιμετώπισε ο αγροτικός γιατρός. Δώδεκα παρά όμως ο άνθρωπος δεν άντεξε και υπέκυψε. Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ πήγε γύρω στις 12.15 στο νησί χωρίς γιατρό! Παρέλαβε τον νεκρό για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Ρόδου και πήρε και τον αγροτικό γιατρό μαζί του..

ΝΕΑΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.


Λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό με τον 58χρονο, άλλος  Καστελοριζιός, ο  νεαρός Άκης Καββίδας, εγκλωβίζεται σε ασανσέρ και κτυπά σοβαρά στο πόδι του. Γιατρός δεν υπάρχει στο νησί και αναγκάζονται με ψαροκάικο να τον μεταφέρουν στα απέναντι Τουρκικά παράλια για να αντιμετωπιστούν τα  κατάγματα  που είχε.... Τα παραπάνω έγιναν   χθες  λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Άδωνη Γεωργιάδη στο Καστελόριζο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 1,5 χρόνο η θέση του γιατρού γενικής ιατρικής έχει καλυφθεί αλλά ο γιατρός έχει πάρει μετάθεση για την Αθήνα και έχει πάρει…μαζί του και τη θέση. Εν γνώσει του Υπουργού που ήρθε είδε και απήλθε από το νησί. Σήμερα  ο δήμαρχος Γιώργος Αχλαδιώτης θα καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.


Η κίνηση χθες της 50χρονης Αφροδίτης Βιένα να πέσει στο Μανδράκι και να πιάσει το Σταυρό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνει και η ίδια με 5 παιδιά και έναν άρρωστο σύζυγο, έχουν ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη του νησιού της Ρόδου. Αρκετοί συμπολίτες μας εκδηλώνουν την διάθεση να την βοηθήσουν. Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας της στην Alpha bank, 913002340021262. Εκεί μπορεί όποιος θέλει να καταθέτει την βοήθεια του. Τα τηλέφωνα της Αφροδίτης είναι: 2241086683 - 6949593016.
Υπάρχει επίσης και σελίδα στο face book https://www.facebook.com/events/1432483740317329/permalink/1432744636957906

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ‘’ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ’’.


Επιστολή  με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας  σε Τέλενδο Ψέριμο  απέστειλε στη Προεδρία ο επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» Χ. Κόκκινος   Στην επιστολή του ο κ. Κόκκινος αναφέρεται αναλυτικά στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και ζητά τη διαρκή συμπαράσταση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας.
Μεταξύ άλλων ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου  επισημαίνει τους θλιβερούς δείκτες ανεργίας στο Ν. Αιγαίο. Την απουσία  από τις   περισσότερες μονάδες υγείας των νησιών  του στελεχιακού δυναμικού (ιατρικό και νοσηλευτικό) την υποστελέχωση σχολικών  μονάδων, τα  προβλήματα  στις  σχολές του πανεπιστημίου Αιγαίου (οι οποίες πρέπει να στηριχθούν άμεσα για εκπαιδευτικούς και εθνικούς λόγους) τις περικοπές χρηματοδότησης στις επιδοτούμενες γραμμές που οδηγούν στη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και κατ’ επέκταση στις μετακινήσεις των νησιωτών μας.
Ο κ. Κόκκινος δε παραλείπει να επικρίνει το λουκέτο στη Τράπεζα Δωδ/σου  και τη δημιουργία νέου κύματος ανέργων καθώς και  το ισχνό ποσό των 580€ που εισέπραξαν οι πληγέντες από τη κακοκαιρία του Νοεμβρίου σε Ρόδο και Ψέριμο που είχε ως αποτέλεσμα  τη τραγική απώλεια των τεσσάρων συνανθρώπων μας απευθύνοντας έκκληση στο Πρόεδρο για παρεμβάσεις  και θετικές για τα νησιά δράσεις.

ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ.


Συνελήφθησαν πρωινές ώρες Δευτέρας  δυο ημεδαποί  στη δημοτική Ενότητα Καμείρου για παραβίαση  και κλοπή κατ/τος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για έναν 32χρονο  ο οποίος αφού παραβίασε  το κατάστημα  αφαίρεσε χρήματα και προϊόντα και επιχείρησε να διαφύγει με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο τον περίμενε η 27χρονη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του σταθμού  Σαλάκου, που ενημερώθηκαν και μετέβησαν στο σημείο. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστός, γαλλικό κλειδί, πένσα, πέντε κατσαβίδια, σουγιάς και ένα ζευγάρι γάντια).

ΚΑΙ  ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ  ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ.


Δυο ημεδαποί ήταν οι δράστες της διάρρηξης κατ/τος στη Ρόδο στις 21 Δεκεμβρίου όπως προέκυψε από έρευνα  της Αστυνομικής Δ/νσης  Οι   δράστες με άγνωστο συνεργό τους, από κοινού,  εισήλθαν σε κατάστημα τουριστικών ειδών ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα είδη, συνολικής αξίας 50.500€ περίπου. Προκαλώντας ταυτόχρονα  υλικές φθορές στο κατάστημα, συνολικής αξίας 8.000€.

ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό ότι οι Χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Τα  καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά, προαιρετικά, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.                              
Ρόδος, 7 Ιανουαρίου 2014                        
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ


Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ ‘’ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ… ΑΝ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ’’.


Το καινούργιο που φέρνει η φορολογία του 2014 είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων από τον οποίο αναμένονται εισπράξεις 2,65 δισ. ευρώ, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς κάνοντας λόγο για προγραμματισμένη οικονομική αφαίμαξη το 2014.
<<Οι μεγάλοι χρηματοδότες της φορολογίας>> συμπληρώνει θα είναι για μια ακόμη φορά τα χαμηλά εισοδήματα και θα επιτευχθεί μέσω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου ύψους 5.000 που υπήρχε για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και την φορολόγηση τους με συντελεστή που ξεκινάει από 22% για τους μισθωτούς και 26% για ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο κ. Μυλωνάς αναφέρεται και στην επιβάρυνση   από την κατάργηση φοροαπαλλαγών που αφορούν δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης…. Ενώ επισημαίνει και τον επιπλέον φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
<<Η βαθιά ταξική, εξοντωτική φορολογική πολιτική του 2014 θα βυθίσει την κοινωνική πλειοψηφία ακόμη πιο βαθιά στην φτώχεια για χάρη των πιστωτών και της αστικής τάξης>> υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας εκτιμώντας ότι  <<όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμη και μέσα στο 2014 αρκεί να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η αγωνιστική μας διάθεση>>.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ.


Με τη δημοπράτηση δύο  σημαντικών  έργων  για τη τουριστική ανάπτυξη  των Δημοτικών Κοινοτήτων Ασφενδιού και Καρδάμαινας ξεκίνησαν οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοπράτηση 14 έργων συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού. Συγκεκριμένα για τη Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού δημοπρατήθηκε το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΖΙΑΣ» με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ.
Για τη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας δημοπρατήθηκε το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Δ.Κ. ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ» με προϋπολογισμό 267 χιλιάδες ευρώ. Αμέσως μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των ενστάσεων, την προσεχή Δευτέρα,  θα σταλεί  άμεσα  η  εισήγησή  στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να κατακυρωθεί το αποτέλεσμα και να ξεκινήσουν τα έργα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ   ΤΟΥΣ 85  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο Τούρκοι διακινητές 63 και 21 ετών που συνελήφθησαν από τη λιμενική αρχή  της Κω να μεταφέρουν   με πολυεστερικό σκάφος, την ημέρα της  Πρωτοχρονιάς ΝΔ της Αστυπάλαιας  85 μετανάστες στη πλειονότητα τους  Σύριοι με 15 παιδιά.
Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι προορισμός τους ήταν οι Ιταλικές ακτές και λόγω μηχανικής βλάβης κάλεσαν σε βοήθεια, ενώ παραδέχθηκαν ότι εισέπραξαν 5.500 ε από κάθε ένα πρόσφυγα.
Εν τω μεταξύ αναχώρησαν χθες  και οι τελευταίοι  Σύριοι που φιλοξενούνταν στα καταλύματα στο Ψαλίδι αφού διεκπεραιώθηκε η διοικητική διαδικασία και τους δόθηκαν τα σχετικά έγγραφα παραμονής για έξι μήνες στη χώρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ.


Η Μουσική Σχολή Παναγιώτη Βουλιάκη προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όλα τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που θα γραφτούν στις ομάδες μουσικοκινητικής (μουσικό «νηπιαγωγείο»), για όλο το Β’ εξάμηνο.
Τα μαθήματα γίνονται τα πρωινά του Σαββάτου και ξεκινούν από 1 Φεβρουαρίου 2014.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές (που για τις ομάδες θα είναι κι αυτές δωρεάν).
Επίσης, ξεκινούν στη Σχολή οι εγγραφές για νέους μαθητές στο Β’ εξάμηνο σπουδών σε όλα τα όργανα και τα θεωρητικά.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2242028559, 6944521161 και στη
Μουσική Σχολή Παναγιώτη Βουλιάκη Βερροιοπούλου 45
Κως (σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών «Νίκος Σκαλκώτας» και το Εναρμόνιο Ωδείο).



ΝΙΣΥΡΟΣ


ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ  ΣΚΥΛΟ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ.


Χτυπημένος στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, βρέθηκε σκύλος   τη προηγούμενη Παρασκευή, σε περιφραγμένο αγρόκτημα στη Νίσυρο. Το ζώο, όπως αναφέρουν  οι ιδιοκτήτες του, μεταφέρθηκε  στην Κω και ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι έχει πυροβοληθεί από κοντά στο κεφάλι (το κρανίο είναι γεμάτο σκάγια, όπως δείχνει και η ακτινογραφία), το δεξί μάτι είναι κατεστραμμένο εντελώς και το αριστερό έχει ελάχιστες πιθανότητες να επανέλθει μερικώς.  
Οι  δράστες αναζητούνται ενώ έκκληση απευθύνουν οι συμπατριώτες μας από τη Νίσυρο να συλληφθούν οι ένοχοι, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη   να σταματήσει  ο φαύλος κύκλος της ανεξέλεγκτης οπλοχρησίας. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, αναφέρουν χαρακτηριστικά, στη θέση του σκύλου, καθώς αυτό πυροβολήθηκε μέσα σε προστατευμένη ιδιοκτησία!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54