Μπαράζ συλλήψεων για τα σκουπίδια του Καράμπελα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του παραβατικού εργολάβου μεταφοράς απορριμμάτων Θεόδωρου Καράμπελα, ο οποίος παρά τις δεκάδες ποινικές διώξεις σε βάρος του, κατάφερνε εδώ και χρόνια να "επιβραβεύεται" με έργα και απευθείας αναθέσεις και να εξασφαλίζει αμνηστία από τις φορολογικές αρχές. Χθες, μια μέρα μετά το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το οποίο αναδημοσίευσε και το ertopen, ο Εισαγγελέας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον ίδιο και άλλους πέντε συνεργάτες του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για αδικήματα που αφορούν στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος.

Σχετική είδηση: Πύργος προστασίας σε παραβατικό εργολάβο

 

 

Η αστυνομία, πραγματοποίησε χθες παρουσία Εισαγγελέα, έφοδο στις εγκαταστάσεις και το σπίτι του εργολάβου στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας κατά την οποία συνελήφθησαν ο αδελφός και ένας συνεργάτης του και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος εγγράφων.

Ο ίδιος ο εργολάβος, ένας συνεργάτης του και ένα μέλος του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος συνελήφθησαν σήμερα ενώ ακόμα ένας συγγενής του για τον οποίο εκκρεμεί το έκτο και τελευταίο ένταλμα σύλληψης αναζητάται από τις αρχές.

"Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας που συναλλάσονταν με τον συγκεκριμένο εργολάβο", δήλωσε στον ανταποκριτή της ΕΡΤ Γ. Μαρινόπουλο ο δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα Μάκης Νοδάρος, ο οποίος  είχε δεχθεί απειλές τηλεφωνικά από τον εν λόγω εργολάβο για τα ρεπορτάζ του και μάλιστα παρουσία του ανταποκριτή μας.

Υπενθυμίζεται ότι η παραβατική δράση του συλληφθέντα έχει αναδειχθεί πολλάκις κατά το παρελθόν τόσο από την ΕΡΤ όσο και το ertopen.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10/01/2014 - 12:15