Ρ. Δούρου: Το ΠΑΣΟΚ τελεί εν συγχύσει

Το ΠΑΣΟΚ τελεί εν συγχύσει, καθώς είναι ανίκανο να διακρίνει την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής σε κρίσιμη συγκυρία από τις μικροκομματικές του επιδιώξεις, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, απαντώντας σε κριτική πάνω σε προηγούμενες δηλώσεις της περί του ζητήματος της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, (ΕΣΕΠ).

 

 

Κατά την κ. Δούρου, η σύγκληση του ΕΣΕΠ αποτελεί το ελάχιστο ζητούμενο.

«Η μη σύγκληση επιβεβαιώνει το έλλειμμα στην εξωτερική πολιτική μιας κυβέρνησης ανύπαρκτης, άβουλης, αδρανούς» επεσήμανε, κάνοντας λόγο για περιορισμό της κυβέρνησης σε σε εθιμοτυπικού περιεχομένου εκδηλώσεις, γιατί «έτσι αντιλαμβάνεται τη δράση της στην εξωτερική πολιτική».

«Ο καθείς και τα όπλα του» κατέληξε.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρεώσει στην κυβέρνηση εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, καταγγέλλοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ, παρά τη σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Από πλευράς του, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.

Η επίθεση της κ. Δούρου δεν έμεινε ασχολίαστη από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την κάλεσε αντί να εκφράζει «τεχνητή ανησυχία για την εξωτερική πολιτική» να πει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ Τσίπρα, ότι εξωτερική πολιτική σημαίνει συναίνεση και σοβαρότητα.

Πηγή: naftemporiki

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13/01/2014 - 16:58