Μέχρι την Τετάρτη θα εκπέμψει η Δημόσια Τηλεόραση λέει η κυβέρνηση

Έως την Τετάρτη, θα εκπέμψει και πάλι η Δημόσια Τηλεόραση σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης που επικαλούνται τα ΝΕΑ. Δεν αποκλείεται αυτό μάλιστα να γίνει και την Τρίτη, η περίπτωση όμως αυτή συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Κύκλοι της κυβέρνησης, έλεγαν στα ΝΕΑ ότι η εκπομπή του σήματος θα γίνει μέσω πολυπλεξίας και ψηφιακών συχνοτήτων της Digea.

 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή αναφορά σε ραδιοφωνικές μεταδόσεις, δεν έχει γίνει, διότι προτεραιότητα φαίνεται να δίδεται στην τηλεοπτική εικόνα.

Το πρόγραμμα που θα εκπέμπεται θα είναι απλό στην αρχή (χωρίς να προσδιορίζεται πόσο θα κρατήσει αυτή η «αρχή») και -μέχρι να γίνουν προσλήψεις για τον φορέα που θα λειτουργήσει στο μεταβατικό στάδιο και ως την έναρξη των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ- θα μεταδίδονται ειδήσεις μεσω κρόουλ (crawl) από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ «από προσβάσιμο αρχειακό υλικό».

Από την κυβέρνηση αποσαφηνίστηκε, σύμφωνα με τα ΝΕΑ ότι η εκκίνηση του μεταβατικού φορέα σε αυτό το στάδιο δεν θα γίνει με το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Δηλαδή το τηλεοπτικό σήμα δε θα εκπέμπεται από πομπούς της ΕΡΤ και το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή άλλο κτίριό της.

Στην πορεία όμως, ανέφεραν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, θα γίνουν προσλήψεις με τη διαδικασία στην οποία έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, δηλαδή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα ανανεώνονται για όσο χρειαστεί και πάντως μέχρι τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε..

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54