Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Κομισιόν Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα φεύγει, οι πολιτικές μένουν -Στην Ολλανδία το Σάββατο ο Α. Τσίπρας

Επίσκεψη στην Ολλανδία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας με θέμα «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία» στην έδρα του, στο Άμερσφουρτ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν καταξιωμένοι στα πεδία δράσης τους ομιλητές, πολιτικοί, εκπροσώποι φορέων, πανεπιστημιακοί.
 

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  και υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνουν ότι οι σχέσεις με πολλά από τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι άριστες, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με «τα έργα και τις ημέρες Βενιζέλου» και την πλήρη σύμπλευση του τελευταίου με τη Ν.Δ. και τα μνημόνια.   

Το ταξίδι Τσίπρα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων συμπερασμάτων της Ευρωβουλής, για τα πεπραγμένα της τρόικας.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, οι αναφορές της επιτροπής ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης της κρίσης «χρειάζεται υψηλά πρότυπα δημοκρατικής λογοδοσίας, σαφείς διαύλους αναζήτησης ευθυνών, καλύτερη αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων και τη δυνατότητα διόρθωσης των πολιτικών συστάσεων, όταν αυτές αποδεικνύονται ανεπαρκείς», δικαιώνει πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όπως λένε χαρακτηριστικά, «κρατούν μικρό καλάθι» για τα περί αντικατάστασης της τρόικας, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά  «τελειώνει η τρόικα όχι η πολιτική της».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17/01/2014 - 08:29